Left Right
scrollTop top

Britse supermarktketen verpest kerstfeest van duizenden mensen door rotte kalkoen te verkopen


Britse supermarktketen verpest kerstfeest van duizenden mensen door rotte kalkoen te verkopen

In Engeland hebben duizenden mensen geklaagd op Kerstmis. En terecht ook want hun kerstdiner was helemaal naar de vaantjes door de Britse supermarktketen Tesco. De winkel verkocht bedorven kalkoenen waardoor er geen kerstkalkoen kon geserveerd worden. Geen kalkoen, geen kerstdiner, geen gelukkige mensen …

Duizenden mensen waren furieus toen ze thuiskwamen met hun boodschappen uit de winkel Tesco. De winkel verkocht namelijk bedorven kalkoenen, waardoor Kerstmis voor heel wat gezinnen werd verpest. Ondertussen regent het klachten op sociale media, en heeft de winkel zijn excuses aangeboden. Maar is dat wel genoeg?

Mensen hebben kalkoenen gekocht voor 59 pond (66,53 euro), wat niet weinig is. Maar heel wat gezinnen konden niet meer rekenen op hun kerstkalkoen en moesten het maar doen met een afhaalmaaltijd. Dat vonden ze (uiteraard) niet kunnen en ze gaven Tesco hun mening. De supermarktgroep belooft dan ook om dit niet te laten liggen en een onderzoek te starten.

Domme fout

De winkel heeft gisteren, een dag na Kerstmis, ook nog eens iets heel dom getweet: “Weet je niet wat doen met de kalkoenrestjes? Van burgers tot taartjes, transformeer ze met onze favoriete recepten!”

Na de kalkoenproblemen was dat uiteraard niet het slimste dat ze konden doen. Er daar kwam natuurlijk heel wat reactie op:

“Kalkoenrestjes? Zoals een ranzige geur van ‘verse’ kalkoen? Ik kijk al uit naar de resultaten van jouw onderzoek.”

Alsof het nog niet erg genoeg was op Twitter:

“We zijn aan het wachten op een Chinees die komt nadat @Tesco #ChristmasDinner heeft geruïneerd. Godzijdank voor @JustEatUK. Ik denk dat dit de eerste keer is dat ik geld heb uitgegeven op kerstdag. Wat ga je anders doen met acht hongerige monden en een rotte kalkoen. Ik denk dat ik Tesco de rekening nog zal sturen … “

“Bedankt @Tesco om onze Kerstmis te verpesten. Walgelijke kalkoen die ik had besteld. Het stonk en was rot, dus heb ik het gewoon moeten weggooien.

“2017 award voor supermarktkalkoen van het jaar gaat naar TESCO … ”

En sommigen denken al vooruit:

“Had je dit jaar een ranzige kalkoen van #Tesco voor het kerstdiner? Laat je volgend jaar niet vangen! Bestel bij je locale boer voor superieure kwaliteit!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737