‘Diana’, de musical over prinses Diana, komt naar Broadway

Prinses Diana Prins Charles
GettyImages

Ben je Broadway- én een royaltyfan? Goed nieuws: Diana, de musical over het huwelijk van Diana Specter en de Britse prins Charles speelt vanaf maart op Broadway. Het belooft een pareltje te worden, want bijna alle makers van de voorstelling hebben al minstens één Tony Award gewonnen.

Diana Spencer staat bij bijna de hele wereld nog steeds bekend als prinses Diana, ook al overleed ze al meer dan twintig jaar geleden en was ze op dat moment technisch gezien geen prinses meer. Lady Di was een icoon voor miljoenen kleerkasten en blijkbaar ook voor musicals. In het voorjaar van dit jaar, liep Diana in La Jolla Playhouse, een theater in San Diego.

Vanaf maart op Broadway

Diana was een succes en verhuist begin volgend jaar naar Broadway. De eerste weken van maart staan try-outs van de musical gepland en de 31ste gaat Diana in première op Broadway. Voorstellingen zullen plaatsvinden in het Longacre Theatre, waar binnenkort The Lightning Thief: The Percy Jackson Musical in première gaat.

Een vervolg op The Bodyguard, met prinses Diana in de hoofdrol, was in de maak toen ze stierf.

De musical gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over het leven van prinses Diana. De schrijver van Diana, Joe DiPietro, won al verschillende Tony Awards, belangrijke prijzen binnen de musicalwereld. Hij werkte samen met David Bryan aan de muziek voor de voorstelling. Die laatste won ook al verschillende Tony’s.

Emma Corrin speelt Lady Diana in The Crown.

Leven als royal

Diana vertelt niet het héle levensverhaal van de prinses. De voorstelling focust op de aanloop naar haar huwelijk met prins Charles, en de moeilijke tijd die dat voor haar moet geweest zijn. Gezien het verhaal zich in het begin van de jaren 1980 afspeelt, zijn goede kostuums ook belangrijk. Een ook de designer, William Ivey Long, heeft Tony Awards gewonnen.

Gesponsorde artikelen