Broertjes Coppens worstelen tegen pro’s in allereerste ‘Hollywood in ’t Echt’

Nope, zelfs na Het Lichaam van Coppens hebben we nog lang niet alles gezien van Staf en Mathias. Integendeel, in hun gloednieuwe Hollywood in ’t Echt lijken de onbevreesde broertjes nog een stap verder te gaan. Zo zullen ze in de allereerste aflevering met een minibeetje voorbereiding de strijd aangaan tegen professionele worstelaars. Crazy dudes!

Hollywood in ’t Echt dus, zo heet het gloednieuwe programma dus van Staf en Mathias. En die naam mogen we redelijk letterlijk nemen, want in de reeks zullen de twee uitzoeken of het Amerika dat we zien in films iets of wat overeenstemt met de werkelijkheid. Vooral de films die in hun eigen jeugd een grote nadruk nalieten, zullen niet onbesproken blijven in hun zoektocht naar enkele cruciale vragen. Zijn witte haaien bijvoorbeeld zo bloeddorstig als Jaws? En hoeveel Rambo’s lopen er nu eigenlijk écht rond in de VS?

In de eerste aflevering laten de Coppens-broers zich niet alleen inspireren door de film The Wrestler, maar ook door de Amerikaanse worstelmatchen die zij als kind op tv zagen. Want hoe zit het nu met dat Amerikaanse worstelen? Zijn de gevechten echt of niet? Om dat uit te zoeken, schrijven Staf en Mathias zich in voor een authentieke Amerikaanse worstelmatch. Oh boy.

Stoomcursus

Uiteraard gaan ze niet helemaal onvoorbereid aan de slag, wel zullen ze de basistechnieken aangeleerd krijgen van de voormalig professioneel worstelaar Jesse Hernandez. En ja hoor, ze gaan ook langs bij een vrouwelijke collega: Allie Parker. Zij bereidt Staf en Mathias via een stoomcursus voor op hun eerste worstelmatch ever.

Of de twee zich intussen al geïntegreerd voelen in Amerika – waar ze samen met hun gezin naartoe verhuisd zijn om dit programma te maken? Dat valt wat tegen: “Amerika is een fantastisch land”, aldus Staf, “maar ik zou er niet kunnen wonen. Als ik moet kiezen tussen Venice Beach en de markt van Tremelo, kies ik direct voor het laatste.”

Ook Mathias is vooral heel blij dat hij een stukje België kon meenemen: “Het was enorm fijn om deze reeks te maken. Toch ben ik blij dat onze gezinnen mee naar Amerika konden. Wanneer je net een duivel hebt uitgedreven of een worstelmatch hebt gedaan, ben je toch blij dat je ‘s avonds bij je vrouw en kinderen aan tafel kan schuiven.”

Funny tv

Ondanks de broers op zoek gaan naar de waarheid achter de Hollywood-verhalen, wordt het toch niet per se een programma uitsluitend voor filmfanaten. We moeten hun Hollywood in ’t Echt eerder zien als een human interest-programma voor een breed publiek, waarin we via hun (vaak grappige) reportages thema’s zullen zien uit de grote filmproducties.

Hoe die worstelmatch precies afloopt krijgen we te zien in de eerste Hollywood in ’t Echt op woensdag 6 april, om 21u10 bij VTM. 

Meer
Lees meer...