Brooddoos Zoekt K3: waarom iedereen even gek werd door het gerucht dat de nieuwe K3 al bekend is

Brooddoos Zoekt K3: waarom iedereen even gek werd door het gerucht dat de nieuwe K3 al bekend is

Nog maar negen keer slapen en dan weten we welke meisjes de nieuwe K3 worden. Of weten we dat nu al? Gisteren dook plotseling het gerucht op dat Studio 100 al brooddozen aan het maken is. Met de gezichten van Hanne, Jindra en Lauren. Intussen wordt langs alle kanten ontkend dat dit waar zou zijn, maar eerlijk gezegd schrikken we er niet zo van. Na twee LIVE-shows is wel duidelijk dat Studio 100 de touwtjes graag zo veel mogelijk in eigen handen houdt, en dat onze stem eerder een peiling dan een stem is.

Hoe één tweet alles op z’n kop kan zetten. Het was de dochter van iemand die voor het Genkse bedrijf Global Impact werkt die liet weten dat er al volop brooddozen met de gezichten van Hanne, Jindra en Lauren worden gemaakt. Studio 100 ontkent het verhaal tegenover Het Laatste Nieuws en ook Global Impact stelt dat ze moeten wachten tot 7 november, de dag na de finale, voor ze merchandising voor de nieuwe K3 kunnen beginnen ontwerpen.

De producten zullen dan in het voorjaar van 2016 in de winkels liggen. Momenteel maken ze er wel style guides, maar dat doen ze met een blanco foto of met een beeld van de oude K3. Wij zagen na de twee shows ook telkens gemeende tranen bij de kandidaten, het valt dus moeilijk te geloven dat dit allemaal opgezet spel zou zijn. Op Twitter leidde het wel tot een flinke discussie:

Natuurlijk wordt er ook flink gespot. Al kennen wij geen Geert

Studio 100 ontkent het gerucht en dat geeft de kijker weer hoop

Al zijn er ook kijkers die zich kunnen vinden in de keuze voor Lauren

Maar deze drie zijn bij de meerderheid de favorieten

Gemanipuleerd?

Dat zo’n gerucht plots heel geloofwaardig klinkt, bewijst ook wel dat we diep vanbinnen allemaal het vermoeden hebben dat de wedstrijd op z’n minst een beetje wordt gemanipuleerd. Zo hebben we al twee weken op rij als kijker niet mogen beslissen wie de wedstrijd moet verlaten. We mochten een wildcard uitdelen, kozen al twee keer een trio dat rechtstreeks door mocht gaan, en mochten dan telkens beslissen wie solo het best klonk. Maar daarna werden de resterende vijf (!) meisjes aan het oordeel van de jury overgelaten. Opvallend is ook dat we hen nooit overleg zien plegen, alsof ze het al weten.

Gert Verhulst mocht telkens de knoop doorhakken en stuurde Laura en Suzan naar huis, twee outsiders waarmee België en Nederland halverwege de wedstrijd netjes in evenwicht blijven. Wanneer krijgt de kijker nu eens het laatste woord? Tot hiertoe was onze stem niet meer dan een peiling om na te gaan wie we echt in de wedstrijd willen houden en van wie we het niet zo erg vinden als de jury haar straks naar huis stuurt.

Medialaan

Logisch dat Studio 100 controle wil

Natuurlijk is het een beetje begrijpelijk dat Studio 100 zelf aan het stuur wil blijven zitten, want straks moeten ze hoe dan ook verder met het trio dat deze populariteitswedstrijd wint. De nieuwe K3 moet ook gewoon een mix tussen Vlaamse en Nederlandse zangeressen zijn, want anders dreigt een hele markt verloren te gaan. K3 is sinds de komst van Josje een product dat de Lage Landen samen maken, wat toch ook vrij uniek is. En wie zijn wij om te bepalen of drie meisjes goed bij elkaar passen? Vandaar ook dat de jury zo hard op het groepsgevoel hamert. Ze kunnen niet riskeren dat straks één meisje alle aandacht gaat opeisen of dat er binnen de kortste keren ruzie in de groep ontstaat.

Omgekeerd moet er wel minstens één meisje met pit in de groep zitten. Heel wat kijkers kiezen op dit moment voor Hanne, Marthe en Klaasje. Alleen is de vraag of zij samen niet een beetje te braaf zullen zijn. Dan zou Jindra inderdaad een alternatief voor Klaasje kunnen blijken. En mocht Lauren in de plaats van Marthe worden gekozen, dan zouden we daar ook nog mee kunnen leven. En zo is de K3 van de brooddozen-tweet lang niet zo onwaarschijnlijk. Al zal de geruchtenmolen zeker ontploffen indien deze drie meisjes volgende week de taak van Karen, Kristel en Josje mogen overnemen.

Dus Studio 100, wees gewoon even eerlijk met de kijker. We hebben er geen enkel probleem mee dat de nieuwe K3 uit de meisjes bestaat die jullie het meest geschikt vinden. Maar zeg dat dan duidelijk en geef ons niet de indruk dat we hen zelf mogen kiezen. Als ze de loodzware K3-erfenis kunnen dragen, dan zijn wij al heel blij.

De beste tweet kwam gewoon van VTM. Brooddoos of niet, the show must and will go on!

Gesponsorde artikelen