Brrr: glazen skydeck in Chicago barst onder voeten van bezoekers

Brrr: glazen skydeck in Chicago barst onder voeten van bezoekers

Enkele toeristen beleefden de schrik van hun leven in Chicago. Toen ze op de 103de verdieping van de Willis Tower (vroeger Sears Tower) op het skydeck stonden, begon het glas onder hun voeten plots barsten te vertonen.

Enkele jaren geleden kreeg de Willis Tower, de hoogste wolkenkrabber van Chicago, een skydeck op de 103de verdieping. Dat platform bestaat volledig uit glas, waardoor het lijkt alsof bezoekers gewoon in de lucht staan. 

Toen een groep toeristen van het uitzicht aan het genieten was, werd hun ergste angst werkelijkheid: het glas onder hun voeten begon plots scheuren te vertonen, die zich al snel over de volledige vloer verspreidden. De toeristen haastten zich van het platform en riepen de aanwezige personeelsleden. Die snelden ter hulp, en verboden de toeristen nog foto’s te nemen en filmpjes te maken. Ene Alejandro Garibay was hen echter te snel af, en plaatste zijn foto (rechts) op Twitter.

Beschermende laag

Volgens zegsman Randy Stancik was er nooit gevaar voor de bezoekers. De bodem van het skydeck bestaat namelijk uit drie glaslagen, die in totaal een gewicht van 5.000 kilogram kunnen dragen. Daarboven ligt nog eens een beschermende laag, en het is die laag die gebarsten is. “Dat gebeurt om de zoveel maanden”, aldus Stancik. Normaal wordt die laag vervangen nog voor die barsten vertoont, maar deze keer stonden er dus net toeristen op het platform.

Het skydeck bleef open nadat de beschermende laag was gebarsten. Over het gebarste deel werd een mat gelegd, maar niemand durfde zich die dag nog op het platform wagen. En eerlijk gezegd, dat snappen we wel.

Gesponsorde artikelen