Brrr! Het wordt de komende weken weer fors kouder

Brrr! Het wordt de komende weken weer fors kouder

Wie dit weekend in het zonnetje wandelt, kan al genieten van een eerste lentegevoel. Maar de lente is natuurlijk nog niet begonnen, en dat zullen we de komende dagen terug voelen. Het kwik neemt in de loop van de week een nieuwe duik naar het vriespunt. En die winterprik zou wel eens een tijdje kunnen duren.

De nachten zijn nog steeds erg koud, maar de voorbije dagen steeg het kwik wel naar waarden van 8 tot 10 graden. Ook vandaag is het best aangenaam in de zon. Wie na een week vakantie morgen weer gaat werken, moet opnieuw rekening houden met bevroren autoruiten en met gladde wegen. In het centrum van het land vriest het vannacht licht, in de Ardennen kan de temperatuur tot -5 graden zakken.

Koud en rustig weer

Morgen moeten we helaas even afscheid nemen van het zonnetje, want het wordt grotendeels bewolkt. Daaruit kan ook een beetje regen vallen. De temperatuur blijft wel nog rond 7 tot 8 graden hangen. ’s Nachts zouden de buien opnieuw een winters karakter kunnen krijgen in de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw. Ook dinsdag krijgen we nog wisselvallig weer met kans op een bui die een beetje sneeuw kan bevatten.

Echt kouder wordt het volgens het KMI vanaf de nacht van dinsdag op woensdag. De komst van polaire lucht doet het dan bijna overal in België vriezen. Het goede nieuws is dat er vanaf woensdag geen sprake meer is van buien en we opnieuw rustig, zonnig weer krijgen. Overdag haalt het kwik hooguit 2 tot 3 graden. Dat weer houden gewoon de rest van de week en het hele weekend aan. We gaan de zon dus heel vaak zien, maar het wordt steeds kouder. Zondag halen we overdag nog amper 1 graad, en dan kan het kwik ’s nachts ook in het binnenland tot -5 graden dalen.

Sneeuw op komst?

En daarna? Het KMI ziet de temperatuur richting de eerste week van maart niet snel stijgen. Meer zelfs, de lucht kan vochtiger worden, wat betekent dat er eind februari misschien sneeuw in de lucht hangt. Al wijst Noodweer Benelux erop dat een Amerikaans weermodel net zachter weer in het vooruitzicht heeft. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voor we weten hoe we deze meteorologische winter gaan afsluiten. Maar vergeet deze week alvast je muts niet!

Gesponsorde artikelen