Bruce Springsteen brengt ‘Western Stars’, zijn eerste nieuwe album in vijf jaar, uit op 14 juni

Met een bijnaam als The Boss klinkt “The Boss Is Back” natuurlijk meteen geweldig. Het is ook niet anders: binnen enkele maanden al zal Bruce Springsteen zijn nieuwe album ‘Western Stars’ uitbrengen. Dat wordt zijn eerste album in vijf jaar en zijn negentiende album. De eerste single ‘Hello Sunshine’ is nu al te beluisteren.

Het nieuwe album ‘Western Stars’ zal verschijnen op 14 juni en wordt een terugkeer naar de meer sobere soloplaten van The Boss. De plaat wordt dan ook nu al vergeleken met ‘Devils & Dust’ uit 2005, de meest recente plaat die Springsteen zonder zijn vaste E Street Band uitbracht.

Colombia Records

‘Western Stars’ is ook het eerste wapenfeit van Springsteen sinds zijn lange verblijf op Broadway. Daar speelde hij 236 tussen 3 oktober 2017 en 15 december 2018. Van die concertreeks is er nog altijd een registratie terug te vinden op Netflix.

Juwelenkistje

Springsteen heeft zich naar eigen zeggen voor ‘Western ‘ laten inspireren door de Zuid-Californische poplaten van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Het album werd grotendeels bij Bruce thuis opgenomen in zijn studio in New Jersey, met nog bijkomende opnames in studio’s in Californië en New York.

Geen E Street Band op dit album, wel meer cinematografische en orkestrale arrangementen waaronder ook strijkers, hoorns en pedal steels. Naast The Boss zelf is ook producer Ron Aniello te horen (op bas, keyboard en andere instrumenten), alsook zijn vrouw Patti Scialfa en een twintigtal andere muzikanten. Springsteen omschrijft de plaat zelf als een klein juwelenkistje.

Er staan 13 nieuwe nummers op het album, waarvan de eerste single Hello Sunshine al is vrijgegeven. Of Springsteen ook op tournee trekt met deze plaat is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...