Brugse deurwaarder laat Ghelamco Arena verzegelen, titelclash uitgesteld

Brugse deurwaarder laat Ghelamco Arena verzegelen, titelclash uitgesteld

Een deurwaarder heeft het stadion van AA Gent laten verzegelen. De titelwedstrijd tegen Standard kan daardoor niet doorgaan vanavond en wordt uitgesteld naar ten vroegste volgende week. “Gent heeft zijn leidersplaats gestolen”, verklaart Bart Verhaeghe.

Grote ophef deze middag in de Ghelamco Arena. Begeleid door een zeventigtal politieagenten viel deurwaarder Reginald Armagneau het stadion binnen. Medewerkers van de club werden uit hun bureau gezet, de flikken moesten burgermensen die zaten te genieten in restaurant Horseele met dwang naar buiten sleuren. Ook de klanten en personeelsleden van Albert Heijn en fitnessclub Venice Beach moesten de Ghelamco Arena verlaten. Het hele stadion blijft tot minstens volgende week dinsdag verzegeld.

Armegneau was karig met commentaar. “Er is een schadeclaim binnengekomen van een schuldeiser. Zijn claim is rechtvaardig, dus gaat de boel dicht. Zaak gesloten”, zei de deurwaarder uit Brugge.

Bronnen dicht bij het dossier wijzen Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, aan als aanstoker. “Dat klopt”, doet Verhaeghe geen moeite om te ontkennen. “Als AA Gent vanavond wint, haalt het onrechtmatig de titel binnen. Na ons fantastische topseizoen hoort die naar Club Brugge te gaan. Gent heeft zijn leidersplaats gestolen”, zegt Verhaeghe. “Plus daarbij: het is niet eerlijk dat de Buffalo’s wel een nieuw stadion hebben en wij niet.”

Weg titelambities

Gent-voorzitter Ivan De Witte hoopt dat zijn stadion volgende week opnieuw wordt vrijgegeven. “Helaas hebben we geen uitwijkmogelijkheid meer, want het Ottenstadion in Gentbrugge is al gesloopt”, pruilt De Witte. “Dit is een serieuze klap voor ons. We waren er zo dicht bij, maar door deze tegenslag is de veer gebroken. Weg titelambities.”

Coach Hein Vanhaezebrouck geeft de hoop echter niet op. “Ik werk aan een tactisch plannetje. Er komt een baksteen, een venster en een doodsbange deurwaarder aan te pas. Meer details geef ik voorlopig niet”, glimlachte hij op een geïmproviseerde persconferentie.

Terwijl Gent-Standard wordt uitgesteld, zullen de andere wedstrijden wel gespeeld worden. Vanavond kunnen de Buffalo’s in het Kuipke op groot scherm naar een heruitzending van F.C. De Kampioenen kijken.

Deurwaarder: ‘Er is een schadeclaim binnengekomen van een schuldeiser. Zijn claim is rechtvaardig, dus gaat de boel dicht’

Gesponsorde artikelen