Bruidjes opgelet! Zorg dat je bruidsmeisjes niet veranderen in bridesmaidzilla’s

Bruidjes opgelet! Zorg dat je bruidsmeisjes niet veranderen in bridesmaidzilla’s

De term bridezilla kennen we allemaal: een verwende bruid die denkt dat haar huwelijksdag het middelpunt van het universum moet zijn. Maar heb je al eens gehoord van een bridesmaidzilla? Dat is wanneer een bruidsmeisje te veel wil meebeslissen en controle wil nemen over jouw huwelijk. Zorg ervoor dat niemand in je bruidsmeisjes-crew over de schreef gaat. Lees hier de tekenen van een bridesmaidzilla. 

Al jaren kijk je uit naar die prachtige dag waar je eindelijk het ja-woord geeft aan je partner, met je beste vriendinnen aan je zijde. Als bruidsmeisje gevraagd worden, is een eer. Maar al snel kan dat omslaan en willen bruidsmeisjes het plannen overheersen.

Wanneer merk je dat er een bridesmaidzilla in jouw crew zit?

1. “Echt!? Waarom? Nee!”

Bij elke keuze van het bruidspaar hoor je de bridesmaidzilla zagen. Ze weigeren snel kleine details die jij en je partner zorgvuldig hebben uitgekozen. En oh ja, commentaar geven hoort erbij. Jullie keuzes zijn nooit goed genoeg want het kan volgens haar altijd beter. Altijd! Zij heeft ‘leukere’ ideeën dan jou en ze heeft zeker geen schrik om ze te delen.

2. Het bruidspaar moet alles betalen

En het geklaag gaat verder op alle vlakken. Als de bridesmaidzilla te horen krijgt dat ze iets moet betalen, dan kan je wel verwachten dat ze de kamer buiten stormt. Maak haar maar duidelijk dat ze zelf haar make-up, kleedje, schoenen, handtas, … kan betalen.

Je mag ze nadien zeker bedanken met een cadeautje, maar dan moet ze het wel hebben verdiend.

3. Ze wil alleen jurken passen die ze zelf heeft gekozen …

Een kleedje uitkiezen voor de bruidsmeisjes is al moeilijk genoeg. In één groep van bruidsmeisjes zitten verschillende types. Elk bruidsmeisje heeft een andere lichaamsbouw, stijl en lievelingskleur.

De bridesmaidzilla probeert haar zin door te drijven en past enkel jurken die bij haar passen. De smaak van andere bruidsmeisjes maakt haar ook helemaal niet uit. Ze kijkt enkel om naar wat zij mooi vindt, de rest is bijzaak. Op deze manier maakt ze verschillende momenten ongemakkelijk door een lastige houding aan te nemen tegenover de andere bruidsmeisjes.

4. Ook wit dragen …

Sommige bruidsmeisjes willen ook wit dragen, zodat het totaalplaatje (in haar ogen) perfect is. Klinkt wel leuk, maar dat is het niet. Bridesmaidzilla’s kunnen veeleisend zijn, maar als bruid moet je streng zijn. Laten we eerlijk zijn, enkel de bruid komt in het wit. Maak je bruidsmeisjes dat maar zeer duidelijk.

5. Ze vindt dat je echt dankbaar moet zijn voor alles wat ze doet

De bridesmaidzilla denkt dat ze heel veel doet voor jouw trouwfeest. Ze gaat ervan uit dat het plannen zonder haar nooit zou zijn gelukt. Ze zal (in je gezicht of achter je rug) zeggen dat je haar hulp vanzelfsprekend neemt.

Dan denk je als bruid waarschijnlijk: “Serieus? Hier heb ik geen tijd voor.”

6. Gasten uitnodigen die je niet kent

Dit is echt een teken dat het bruidsmeisje het plannen wil overnemen en denkt dat het haar feest is. Ze zal graag mensen die je eens niet kent, willen uitnodigen naar jouw huwelijk. Houd. Ze. Tegen.

Heb je iemand in de groep die zich zo gedraagt? Maak het haar duidelijk. Het is en blijft tenslotte jouw grote dag!

Gesponsorde artikelen