Brussel Bad steekt van wal aan twee oevers en schroeft een sporttandje bij

Brussel Bad steekt van wal aan twee oevers en schroeft een sporttandje bij

Deze vrijdag keert Brussel Bad terug naar de hoofdstad, met één verschil: het evenement gaat door op beide oevers, voor het eerst in vijftien jaar. Cultuur, spektakel, clubs en sport: dit zijn de nieuwigheden voor de editie van 2017. 

Doorheen de jaren is het evenement Brussel Bad onvermijdelijk geworden aan de kanaaloever. Maar werken aan de kant hebben de organisatie gedwongen tot creativiteit. De traditionele Rechteroever moet verhuizen en dat wil zeggen dat er verschillende nieuwe plekken zijn om te verkennen.

Aan de overkant dan, Linkeroever, wordt party-eiland. Er komt trouwens ook een tijdelijke brug om de ene oever met de andere te verbinden.

Dit jaar moet je je dus niet tevreden stellen met cocktails aan het strand en een rondje zonnebaden. De organisatie heeft namelijk verschillende nieuwigheden voor bezoekers. Op de openingsdag kan je bijvoorbeeld tussen 18 en 23 uur een spektakel op het water komen bekijken.

Sport

Brussel Bad, da’s ook sport. Zoals elk jaar kan je ook volleybal, petanque of vechtsport beoefenen op een oppervlakte van zo’n 16.000 vierkante meter. De nieuwigheid zit ‘m in de Zen-zone, die voorbehouden wordt voor tai-chi en yoga.

Je kan ook je beste danspassen naar boven halen op tangodeuntjes (woensdag), salsa (donderdag) en capoeira (zaterdag). Een tweede dansplek wordt gebruikt voor hip-hop en Bollywood, als dat geen klasse is!

Familie

Brussel Bad is ook het moment om een beetje quality time door te brengen met je gezin. Je hebt er bijvoorbeeld een speelplein ter beschikking voor kinderen tussen drie en twaalf jaar oud (helaas mag je zelf de glijbanen dus niet testen, sorry.) Er zijn ook concerten voor de jeugd elke woensdag- en donderdagnamiddag.

Op het programma: tovenaarsshows, marionettentheater, acrobaten en creatieve workshops. Voor de volwassenen, die mogen op het rendez-vous zijn elke donderdag, waar Brusselse artiesten initiaties geven in oriëntaalse dans en urban, zonder natuurlijk de talloze concerten te vermelden.

Met je maten

En voor ons, wat kan jij gaan doen op Brussel Bad? Geen schrik hebben, ze zijn ons niet vergeten: je kan ook gewoon tot in de kleine uurtjes gaan feesten. In de Archiper tot elf uur ’s avonds en vervolgens in de Club (de vroegere K-Nal) voor de meer gemotiveerden onder ons, tot een knappe vijf uur ’s ochtends. Daar moet je wel wat centen voor neertellen: zo’n twaalf euro voor deel twee.

De heropening van de Club is een goed nieuwsje van formaat, het is zo’n vijf jaar geleden dat de andere oever dicht moest voor werken. Het geheel wordt georganiseerd op twee verdiepingen en kan zo’n 1.250 man aan. Die feestjes gaan trouwens elke vrijdag, zaterdag en zondag door tussen 7 juli en 13 augustus, je hebt dus geen enkel excuus om er eentje te missen.

Gesponsorde artikelen