Left Right
scrollTop top

Brussels Airlines schrapt woensdag alle vluchten naar aanleiding van de nationale stakingsdag


Brussels Airlines schrapt woensdag alle vluchten naar aanleiding van de nationale stakingsdag

Op de nationale stakingsdag van woensdag 13 februari worden alle vluchten van Brussels Airlines geschrapt. De luchtvaartmaatschappij liet gisteren al weten dat het twee derde van z’n vluchten zou schrappen, maar vandaag maakte Brussels Airlines bekend dat er geen enkele vlucht zal landen of opstijgen op de stakingsdag.

Op woensdag 13 februari vindt de nationale staking plaats. Deze brede staking gebeurt in verschillende sectoren. Ook de luchtverkeersleiders van Skeyes hebben de oproep gekregen om woensdag het werk neer te leggen. Daardoor bestaat de kans dat er woensdag geen enkel vliegtuig kan opstijgen of landen op de luchthaven van Zaventem.

Brussels Airlines

Alle vluchten van Brussels Airlines worden woensdag geschrapt. In totaal gaat het om 222 vluchten, waardoor er 16.000 passagiers getroffen worden.

Wie getroffen wordt door de staking krijgt via de luchtvaartmaatschappij een alternatieve vlucht aangeboden op een latere datum. Reizigers die dit niet zien zitten, kunnen ook kiezen voor een volledige terugbetaling van hun ticket.

EPA

Bussen

De Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly gaat voor een andere aanpak. Op 13 februari zouden er in totaal 36 vluchten van TUI fly vertrekken en landen op de luchthaven van Zaventem. Die vluchten zullen nu landen en vertrekken vanop andere luchthavens.

De vluchten van TUI fly zullen landen en vertrekken vanop de luchthavens van Rijsel en Parijs in Frankrijk en die van Eindhoven, Maastricht en Amsterdam in Nederland. TUI fly zorgt voor bussen van en naar de luchthaven van Zaventem zodat alle passagiers op hun bestemming geraken.

“Alle betrokken reizigers worden momenteel gecontacteerd en worden op de hoogte gebracht van de oplossingen voor hun vertrek of aankomst”, zegt Sarah Saucin van TUI fly aan HLN. “We annuleren geen vluchten en doen al het mogelijke om de passagiers zo snel mogelijk te laten vertrekken. Er is extra personeel voorzien om de klantenservice te versterken.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899