Brussels Airlines vliegt deze zomer terug naar de volgende bestemmingen

Hoewel onze grenzen nog niet geopend zijn, heeft Brussels Airlines wel al aangekondigd op welke bestemmingen ze vanaf 15 juni zullen vliegen. Op 22 juni komen daar nog eens achttien bestemmingen bij. Uiteindelijk wil Brussels Airlines tegen eind augustus opnieuw 59 bestemmingen in 33 landen bedienen.

Kijk jij toch nog stiekem uit naar een zonnige zomer in een warm land? Lees hieronder op welke bestemmingen Brussels Airlines vliegt vanaf 15 juni. Een zomervakantie in het buitenland lijkt plots misschien toch niet zo veraf.

Vrienden en familie bezoeken in buitenland

De vliegtuigen voor commerciële vluchten staan door de coronacrisis al twaalf weken aan de grond. Daardoor viel in veel landen het toerisme stil. Voor die landen is er nu terug hoop, want Brussels Airlines vliegt binnenkort terug vanuit Brussel naar verschillende landen in Europa en daarbuiten. Het bedrijf benadrukt wel dat de lokale overheden eerst hun goedkeuring moeten geven.

Dieter Vranckx, CEO bij Brussels Airlines
(bron: ISOPIX)

Deze zomer wil de luchtvaartmaatschappij wekelijks zo’n 240 vluchten aanbieden, dat is 30 procent van het oorspronkelijke zomeraanbod. Vanzelfsprekend gelden in het vliegtuig strenge veiligheidsmaatregelen. Zo zijn mondmaskers verplicht en wordt het vliegtuig extra ontsmet.

“We verwachten vooral vakantiegangers en passagiers die familie en vrienden willen bezoeken in het buitenland na de lange lockdownperiode. Daarnaast bieden we ook enkele belangrijke zakenbestemmingen aan”, klinkt het bij de luchtvaartmaatschappij.

Brussels Airlines vliegt vanaf 15 juni naar volgende bestemmingen:

Vanaf 22 juni breidt breidt Brussels Airlines zijn aanbod uit met achttien andere bestemmingen:

  • Londen (Verenigd Koninkrijk)
  • Parijs en Lyon (Frankrijk)
  • Genève (Zwitserland)
  • Palma De Mallorca, Ibiza, Tenerife en Las Palmas (Spanje)
  • Milaan (Italië)
  • Dubrovnik (Kroatië)
  • Kos, Rhodos en Heraklion (Griekenland)
  • Jerevan (Armenië)
  • Hurghada (Egypte)
  • Banjul (Gambia)
  • Dakar (Senegal)
  • Kinshasa (Congo)

“We beginnen klein deze zomer om de marktvraag te volgen, maar plannen om vanaf september ons netwerk verder uit te breiden naargelang de vraag opnieuw stijgt en restricties verder worden versoepeld. Tegen het einde van dit jaar hopen we opnieuw 50 procent aan te bieden van het vluchtschema zoals het gepland stond voor deze ongeziene crisis uitbrak”, zegt Dieter Vranckx, CEO bij Brussels Airlines”.

Vanaf juli vliegt Brussels Airlines ook terug naar New York in de Verenigde Staten, Firenze en Palermo in Italië en verschillende bestemmingen in Afrika zoals Abidjan (Ivoorkust) en Kigali (Rwanda). Maar zolang onze regering het licht niet op groen zet, zullen we nog geen commerciële vluchten kunnen maken. De regering besliste namelijk dat alle niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden zijn tot en met 7 juni. In de loop van komende weken zal de Nationale Veiligheidsraad het verbod opnieuw evalueren. Wellicht zal reizen naar een land waar corona onder controle is, wel mogelijk zijn.

Onderhandelingen Belgische overheid en Brussels Airlines

ISOPIX

Volgens het Duitse persagentschap DPA bereikte Lufthansa, de Duitse eigenaar van Brussels Airlines, vandaag een akkoord met de Duitse regering over een steunpakket. De Duitse overheid houdt 9 miljard euro steun klaar. In ruil daarvoor krijgt het 20 procent van de aandelen van Lufthansa in handen.

Het akkoord kan ook voor een doorbraak zorgen in België want Brussels Airlines vraagt minstens 290 miljoen euro steun aan de Belgische regering. In ruil voor het geld wil de regering zeggenschap bij de luchtvaartmaatschappij. De onderhandelingen hiervoor verlopen al weken erg moeilijk.

Meer
Lees meer...