Brussels Airport weer operationeel, bijna 10.000 minder passagiers dan normaal

Sinds vanmorgen vliegen zes luchtvaartmaatschappijen opnieuw vanaf de luchthaven van Zaventem na de lockdown door de uitbraak van het coronavirus. Er is echter geen sprake van een grote drukte op Brussels Airport. Vanaf vandaag openen de meeste Europese landen weer hun grenzen. Belgen zijn echter nog niet overal welkom.

Onder meer de VRT meldt dat Brussels Airport vandaag zo’n 4.000 passagiers verwacht. Op een normale dag in juni zijn dat er gemiddeld 13.000. Vandaag is dus niet te vergelijken met een drukke dag in de zomervakantie. Er worden zo’n 70 vluchten verwacht. Voor de coronacrisis waren dat er zo’n 700 per dag. Ook op de luchthaven van Charleroi stijgen vandaag de eerste commerciële vluchten op.

Bovendien zijn er extra maatregelen van kracht. Zo krijgen enkel de passagiers en het personeel toegang tot de grote vertrekhal. Je bent verplicht om in het hele gebouw een mondmasker te dragen en voor je op het vliegtuig mag, wordt je lichaamstemperatuur gemeten.

(Minstens 5.000 Belgische coronapatiënten kregen chloroquine aan begin van epidemie, het ‘wondermiddel’ van Trump.)

Nog niet alle landen toegankelijk voor Belgen

pixbay

Vanaf vandaag openen de meeste Europese landen weer hun grenzen. Belgen zijn alvast welkom in de buurlanden Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. We kunnen ook naar Italië, Zwitserland, Liechtenstein, Polen en Zweden reizen zonder een coronatest te moeten voorleggen. In een aantal landen moet je twee weken in zelfisolatie voor je je vrij mag bewegen. Het gaat onder meer om het Verenigd Koninkrijk, IJsland, en Estland. In onder meer Spanje, Noorwegen, Denemarken, Cyprus, Hongarije, en Finland zijn Belgen voorlopig nog niet welkom.

(Maatregelen superkern: dit werd beslist.)

TUI betaalt terug

Mensen die een vliegticket hadden geboekt voor een vlucht die door de coronacrisis is geannuleerd bij reisorganisatie TUI, kunnen naast een voucher ook de terugbetaling van het ticket aanvragen.

Tot nu toe bood TUI passagiers een voucher aan, die een jaar geldig blijft, maar nu heeft TUI de opties uitgebreid. TUI-klanten die een pakketreis geboekt hadden, met vlucht en verblijf dus, kunnen nog steeds geen terugbetaling aanvragen, enkel een voucher.

Meer
Lees meer...