Brussels Airport verrast! Zo gaat onze luchthaven er binnenkort uitzien: zeer luxueus

Brussels Airport gaat voluit voor luxe. De luchthaven wil investeren in wellness, fitness en gastronomie. Gedaan met duty free shoppen als enig tijdverdrijf tijdens het wachten. Brussels Airport wil hiermee het voorbeeld van andere luxueuze luchthavens volgen in het Midden-Oosten.

Heb je ook soms nood aan een massage of wil je tussen twee lange vluchten liever je benen strekken? Dat kan binnenkort in Brussels Airport waar er een fitness- en wellnessruimte zal komen. Passagiers kunnen hiervan gebruik maken na de veiligheidscontroles, in afwachting van hun vlucht. Ook de eetgelegenheden in hun luchthaven wil Brussels Airport een luxe-update geven. Op dit moment zijn er ook gesprekken met een “grote naam” in de gastronomische wereld om een luxe-restaurant te openen. Zo kunnen bezoekers van de luchthaven tafelen met zicht op vertrekkende en aankomende vluchten.

Naar het voorbeeld van Azië

Ook in de buurlanden zijn de luchthavens steeds luxueuzer geworden. Amsterdam, Parijs en Frankfurt zetten in op fitness en wellness-gelegenheden en Brussels Airport kan dan ook niet achterlopen. De trend om van luchthavens luxeparadijzen te maken komt uit het Midden-Oosten. Daar worden luchthavens uitgerust met vlindertuinen, zwembaden en watervallen.

In de Changi International Airport van Singapore kan je bijvoorbeeld 24/7 gratis naar films kijken in twee cinema-zalen, zwemmen op het dak met zicht op de vliegtuigen of via een 12-meter hoge glijbaan naar de volgende gate gaan.

In Zuid-Korea’s Icheon International Airport kunnen passagiers ijsschaatsen of een wandeling maken door een van de zeven tuinen.

In de Japanse Haneda Aiport zijn er dan weer douches, massagezetels en een platform om passagiers te begluren.

Dichter bij huis, in Zurich, kan je naar de kapper in de luchthaven, fitnessen of rolschaatsen uitlenen om door de luchthaven te rollen.

In het Duitse München kan je minigolf spelen, naar de spa gaan of surflessen volgen in de ‘Wave pool’. In de winter is er ook een kerstmarkt met schaatsbaan.

In Brussels Airport blijft de luxe voorlopig beperkt tot wellness en fitness-mogelijkheden. Maar misschien kunnen ze wat ideeën opdoen in deze luchthavens?

Getty
Meer
Lees meer...