Brussels Airport vraagt om niet meer dan 3 uur op voorhand te komen, er zijn opnieuw lange files

Brussels Airport vraagt om niet meer dan 3 uur op voorhand te komen, er zijn opnieuw lange files

De immens lange wachtrijen op de luchthaven van Zaventem moeten vanaf morgen weggewerkt worden, belooft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Pech dus voor de mensen die vandaag op reis gaan, want zij staan opnieuw in superlange wachtrijen aan te schuiven. “Kom NIET meer dan 3 uur op voorhand”, klinkt zelfs de oproep van de Brussels Airport. Dit om nóg langere wachtrijen te voorkomen. 

Wie vandaag verstandig denkt te zijn door meer dan 3 uur voordat zijn vlucht vertrekt naar de luchthaven te komen, heeft het mis. Het probleem met de lange wachtrijen voor de vertrekhal van Brussels Airport zou zich daardoor alleen maar verder uitbreiden, waarschuwt woordvoerster van de luchthavenuitbater Florence Muls. Vooral tussen 9.00 en 10.00 uur deze ochtend worden lange wachttijden verwacht.

“De situatie is vergelijkbaar met die van gisteren”, aldus woordvoerster aan de krant Het Laatste Nieuws. Toen was het één grote miserie doordat reizigers zeker 2 uur stonden te wachten voor de veiligheidsscreening buiten de vertrekhal. Vandaag is het de bedoeling dat zo’n 225 vluchten vanop Zaventem vertrekken. Dat is evenveel als gisteren, maar de vliegtuigen zijn minder vol waardoor Brussels Airport verwacht dat de reizigers beter over de dag verspreid zijn.

Beloofd

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft beloofd dat vanaf morgen de immens lange wachtrijen weggewerkt worden. Vanmiddag om 14.00 uur komen de vakbonden en Binnenlandse Zaken samen om praktisch te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Tegen vanavond moet er een oplossing op tafel liggen, aldus Jambon in de krant De Morgen.

Maar mogen we niet verwachten dat alles wordt zoals het vroeger was. “We moeten de veiligheidsprocedures bijsturen, maar ik kan me niet inbeelden dat we zouden terugkeren naar de situatie van voor de aanslagen”, verklaarde de christelijke politievakbond gisteravond in het VRT-Nieuws. Een mogelijke oplossing waar de betrokken partijen nu naar kijken, is om reizigers steekproefsgewijs te controleren.

Reizigers tonen geen begrip voor de manier waarop de extra veiligheidscontroles georganiseerd zijn:

Ze voelen zich juist minder vrij

N-VA is weer kop van Jut

De pre-screening zou heel anders moeten worden aangepakt

Gesponsorde artikelen