Brussels burgemeester Close: “Francken moet stoppen met op sociale media te zitten en zelf zijn werk doen”

Brussels burgemeester Close: “Francken moet stoppen met op sociale media te zitten en zelf zijn werk doen”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) schoot deze ochtend op scherp naar de Brusselse PS-burgemeester Philippe Close. Die krijgt volgens Francken geen grip op de vele migranten en vluchtelingen in de Brusselse parken. Maar Close reageert nu minstens even bitsig:”Francken moet zelf zijn werk doen.”

Het politieke verlof zit er bijna op, da’s duidelijk uit het relletje dat Theo Francken (N-VA) gisteren op gang schopte. “Drie jaar Maximiliaanpark. Drie jaar socialistisch gepamper van illegalen en opengrenzenngo’s. Moest ik burgemeester van Brussel zijn, twee weken en het probleem was opgelost”, klonk het op Twitter.

Opsluiten en terugsturen

Volgens Francken, die verder uitleg gaf bij de VRT, “pampert” Philippe Close en zijn PS de vluchtelingen en illegalen in het Maximiliaanpark. Daar verzamelen dagelijks zo’n vijfhonderd mensen. Volgens Francken weigeren zij ook in België asiel aan te vragen, want hun eindbestemming is het Verenigd Koninkrijk.”Close blijft die ngo’s en die illegalen pamperen in de stad Brussel, met de enige bedoeling om de N-VA aan te vallen, te zeggen dat Francken het niet aankan, dat Jambon het niet aankan, dat wij hardvochtig en inhumaan zijn.” Volgens de staatssecretaris is er maar één oplossing: “Opsluiten en terugsturen.”

(Lees hier alles wat Theo Francken te zeggen had over het vluchtelingenbeleid van Philippe Close in Brussel.)

“Francken moet zelf zijn werk doen”

Maar Philippe Close, burgemeester van Brussel voor de PS, laat niet op zijn kap zitten door de N-VA sterkhouder. “Francken moet stoppen met op sociale media te zitten en zelf zijn werk doen”, klinkt het geagiteerd. Maar volgens Close zijn er een aantal redenen waarom Francken verhaal gaat halen bij de Brusselse burgemeester.

De federale regering doet volgens Close niet genoeg z’n duit in het zakje. “Het is een gebrek aan inzet van de federale regering die het probleem vormt, want zij komt niet met structurele oplossingen. Ik ben een man van de actie en werk elke dag hard aan oplossingen in mijn stad. Ze zullen geen enkele vergadering over het Maximiliaanpark vinden waar wij niet aanwezig waren”, reageert hij bij Belga.

Verhuis asielcentrum

Achter Franckens commentaar ligt volgens Close ook de verhuis van het asielcentrum Klein Kasteeltje. De regering michel wil die graag verhuizen van Brussel naar Neder-Over-Heembeek, maar Close wil daar zijn fiat niet voor geven. “Neder-Over-Heembeek is niet de plaats om een asielcentrum op te richten en duizenden vluchtelingen op te vangen. Ik zal alle politieke en juridische middelen gebruiken om me te verzetten tegen de komst van dat centrum”, zegt Close daarover.

Gesponsorde artikelen