Left Right
scrollTop top

Brusselse burgemeester denkt aan filtersysteem op de Grote Markt


Grote Markt Brussel
© Isopix

Na de enorme drukte op de Grote Markt in Brussel zaterdagavond, is het ook zondag opvallend druk in de hoofdstad. Sinds gisteren staan de kerstboom en de kerststal op de Grote Markt, maar doordat het coronavirus nog steeds in het land is, is het gevaarlijk om met te veel samen te komen op het plein want afstand houden is bijna onmogelijk.

Elk jaar staat er op de Grote Markt in Brussel een prachtige kerstboom te pronken. Die lokt ook steevast heel wat mensen naar het centrum van de hoofdstad. En dat is ook dit jaar niet anders. Al is het nu niet aan te raden om met zovelen te verzamelen.

Grote markt

Op zaterdag werd de grote kerstboom op de Brusselse Grote Markt onthuld. Dat gebeurde met heel wat kijklustigen. Iedereen moet in de hoofdstad een mondmasker dragen, maar het blijft ook dan nog aanbevolen om je te houden aan de social distance van anderhalve meter. En dat was door de drukte vaak niet mogelijk.

Daarom is er vandaag meer politie aanwezig in de hoofdstad. Opnieuw lokten de kerstboom, de kerststal en de lichtshow op de Grote Markt heel wat publiek. Deze keer greep de politie al snel in door twee van de zeven toegangswegen naar de Grote Markt af te sluiten. Voor de komende weken wordt er gedacht aan nog extra oplossingen.

Filtersysteem

Burgemeester Philippe Close wil namelijk een filtersysteem installeren. Daarbij zullen stewards volk weigeren wanneer er al te veel mensen op het plein aanwezig zijn. Zo zal er dus een maximum aantal mensen welkom zijn op het plein. Als dat aantal bereikt is, mogen er pas weer nieuwe bezoekers binnen wanneer anderen vertrekken.

De Brusselse Grote Markt is elk jaar een toeristische trekpleister in de kerstperiode, maar dit jaar misschien nog wel een beetje meer. Doordat de pretparken en dierentuinen in ons land voorlopig nog steeds gesloten zijn, is het openluchtspektakel in Brussel een van de weinige bezoekjes die je kan brengen. Waardoor meer mensen dat nu doen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesserenÔÇŽ


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • Belgi├ź
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554