Left Right
scrollTop top

Brusselse loketbedienden overwegen staking … omdat ze van NMBS op tijd moeten zijn


Brusselse loketbedienden overwegen staking … omdat ze van NMBS op tijd moeten zijn

Een nieuwe dag, een nieuw hallucinant verhaal van bij de NMBS. Deze keer dreigt het loketpersoneel in Brussel met stakingen … omdat het op tijd moet komen naar zijn werk.

Het was de Brusselse afdeling van de socialistische vakbond ACOD Spoor die vandaag met het vreemde persbericht kwam. Sinds 1 november is er namelijk een ‘zero tolerance‘-beleid voor het loketpersoneel voor te laat komen. Dat wil zeggen dat wie om 6 uur begint ook echt om 6 uur moet beginnen.

“Voor sommigen die heel vroeg beginnen en de trein nemen, betekent dit dat ze soms al 40 minuten op voorhand op hun werk aankomen”, zegt secretaris Philippe Dubois in een persbericht. Hij pleit voor een reserve van 15 minuten. “Hiermee zou 90 procent van de problemen opgelost zijn.”

Nieuwe regels tellen niet voor vervoersafdeling

Opvallend is ook dat de nieuwe regels enkel tellen voor het loketpersoneel. Bij de vervoersafdeling mag het personeel wel nog vrolijk een kwartier te laat komen, of zoals de vakbond het noemt: “flexibeler omgaan met de werkuren”.

Dat systeem wil ACOD Spoor ook bij het loketpersoneel, anders dreigen er stakingen. “Ik vrees dat er heel snel werkonderbrekingen kunnen komen”, zegt de vakbond.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308