BTS doneert opnieuw een miljoen dollar, deze keer aan concertcrews

BTS
Isopix

De populaire K-popgroep BTS heeft opnieuw een miljoen dollar gedoneerd. Enkele weken geleden doneerden de zeven leden van BTS, samen met hun agentschap Big Hit Entertainment nog een miljoen dollar aan Black Lives Matter. Deze keer tastten ze in hun buidel voor een ander goed doel.

BTS is een van de meest succesvolle artiesten van het moment. En met die titel komt natuurlijk ook een voorbeeldfunctie en die neemt het zevental duidelijk op. Voor de tweede keer in twee weken tijd doneert BTS, samen met hun agentschap Big Hit Entertainment een miljoen dollar (890.000 euro) aan het goede doel.

Afgelaste wereldtournee

Net zoals alle andere artiesten, gaat BTS op dit moment door een moeilijke periode. Door de coronapandemie moest de K-popgroep hun geplande wereldtournee afgelasten. Die tournee ging langs steden over de hele wereld gaan, waaronder ook Londen, Berlijn, Barcelona en Rotterdam.

Maar de coronapandemie strooide roet in het eten en de boysband moest de tournee voor onbepaalde tijd opschorten. Daardoor verliezen ze zelf miljoenen aan inkomsten, maar dat houdt hen niet tegen om miljoenen te doneren aan het goede doel. En daar hebben ze een goede reden voor. “Als er geen Covid-19 was, dan waren we nu vrolijk aan het toeren door landen over de hele wereld met veel van onze crews”, laat BTS weten in een statement. “We weten dat er veel gemeenschappen zijn die hulp nodig hebben door Covid-19 en we willen de crews uit de muziekindustrie steunen door een donatie te maken. We hopen dat we elkaar snel terug zien op het podium.”

Crew Nation

De nieuwe donatie van BTS is gericht aan Crew Nation, de organisatie van Live Nation die zich inzet voor concertcrews over de hele wereld. Door de coronacrisis zijn heel wat concerten en wereldtournees afgelast en daardoor zitten niet alleen de artiesten zonder werk, maar ook de crews.

Podiumbouwers, security, technici voor licht- en geluid … ook zij zitten momenteel zonder werk. Om hen een hart onder de riem te steken, richtte concertorganisator Live Nation een fonds op. Met het geld in dat fonds kunnen de crews die nu zonder werk zitten toch financieel geholpen worden.

BTS is een van de grootste klanten van Live Nation. Hun wereldtournees gaan langs landen in Azië, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en zelfs het Midden-Oosten. Daarbij worden er steeds indrukwekkende podia gebouwd en dat gebeurt doorgaans door lokale crews. Door het afgelasten van de tour van BTS alleen zitten honderden crewleden zonder werk. In totaal zal de donatie van de Koreaanse boysband meer dan 1.000 concertcrews kunnen steunen.

Tweede miljoen in twee weken tijd

De nieuwe schenking van BTS is al het tweede miljoen dat de zeven Koreanen schenken in twee weken tijd. Begin deze maand stortte de boysband namelijk een miljoen aan Black Lives Matter. Dat miljoen werd toen in minder dan 24 uur tijd verdubbeld door de fans van BTS, de zogenaamde ARMY.

BTS zit allesbehalve stil tijdens deze pandemie en doet nog wel wat meer dan enkel geld doneren. Zo hielden ze eerder deze maand nog een live online concert, waarvoor meer dan 756.000 fans tickets bestelden. Daarnaast zijn de jongens bezig aan een nieuw album dat ze volledig zelf zullen uitwerken. Daarvoor zullen ze dus alles zelf doen, van het producen van de nummers, tot het regisseren van de videoclip en het ontwerp van de albumcover. Over dat proces houden ze hun fans op de hoogte met video’s en updates via sociale media.

Gesponsorde artikelen