BTS dropt videoclip voor ‘Heartbeat’, de soundtrack van mobiel spel ‘BTS WORLD’

BTS, de grootste K-popgroep van het moment, heeft vandaag een gloednieuw nummer en bijhorende clip gedropt. Hoewel dat normaal gepaard gaat met verschillende teasers, lijkt deze helemaal uit het niets te komen. Al kennen echte fans het nummer al enkele dagen.

Fans van BTS worden de laatste tijd flink in de watten gelegd. Eerder deze week maakte de K-popgroep bekend dat er deze zomer een nieuw filmevenement komt, dropten ze het mobiele spel BTS WORLD en nu is er ook een gloednieuw album en een nieuwe videoclip. Alles over BTS lees je hier.

BTS WORLD

BTS World
BigHit Entertainment, Netmarble

BTS heeft sinds enkele dagen een mobiel spel uit. BTS WORLD speelt zich af in 2012, voor de K-popgroep bestond. Het is jouw job om RM, Jin, Suga, J-hope, Jimin, V en Jungkook samen te brengen en ze te begeleiden in hun weg om de grootste boysband ooit te worden. Bij zo’n spel hoort natuurlijk ook een soundtrack.

Nadat BTS eerder al samenwerkingen met Charli XCX, Zara Larsson en Juice WRLD dropte uit die soundtrack, is er nu ook een gloednieuw nummer van enkel BTS, Heartbeat.

Heartbeat

Heartbeat is een nummer dat te horen is in het spel. Wie dus al een paar levels ver is in BTS WORLD, kon al een tijdje genieten van het nummer. Maar nu is het er ook voor iedereen. Voorzien van een emotionele videoclip met beelden uit het spel.

BTS WORLD, Heartbeat
YouTube

Het spel bestaat naast het hoofdverhaal, waarin je de leden van BTS moet samenbrengen en er de boysband van de eeuw van moet maken, ook uit zijverhalen. Elk lid van BTS heeft een zijverhaal met een eigen thema. In dat verhaal bestaat BTS niet, en gaan ze verder met hun eigen leven. Of toch niet? Want in de clip van Heartbeat lijkt het alsof ze elkaar dan toch zullen tegenkomen.

‘BTS WORLD (Original Soundtrack)’

Charli XCX, Zara Larsson, Juice WRLD
GettyImages

Samen met de clip van het nummer Heartbeat, liet BTS ook de volledige soundtrack van BTS WORLD los op de wereld. Daarop staan de samenwerkingen Dream Glow (met Charli Xcx), A Brand New Day (met Zara Larsson) en All Night (met Juice WRLD). En natuurlijk staat ook Heartbeat op het album.

Naast de nummers waarop BTS te horen is, zijn er nog 10 nummers op het album waarop RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V en Jungkook niet eens zelf te horen zijn. Het gaat daarbij over zeven instrumentale nummers die in het spel gekoppeld zijn aan één van de zeven leden. Tot slot zijn er ook nog twee nummers ingezongen door andere artiesten. Dit zijn LaLaLa van het Koreaanse indie-duo OKDAL en You Are Here door Lee Hyun, de soloartiest die ook ondergebracht wordt onder BigHit, het label van BTS. You Are Here is ook als instrumentaal nummer te vinden op het album.

Hier kan je het volledige album beluisteren:

Gesponsorde artikelen