BTS komt met nieuw filmevenement ‘Break The Silence: The Movie’ ook naar ons land

BTS Break The Silence
Big Hit Entertainment

BTS komt binnenkort met een nieuwe film. Net zoals bij de vorige twee films gaat het om een evenement waarbij de film wereldwijd maar een korte tijd vertoond wordt. De film zal Break The Silence: The Movie heten en de zeven jongens volgen tijdens hun wereldtour ‘Love Yourself: Speak Yourself’.

K-popgroep BTS zit allesbehalve stil tijdens de coronacrisis. De groep hield tijdens de pandemie al een online liveconcert, dat het Guinness-record brak voor meest bijgewoonde livestream concert ooit. Maar daar stopt het niet voor de Koreaanse boysband want BTS komt deze maand nog met een nieuw nummer, een nieuwe realityreeks én nu dus ook een nieuw film.

Break The Silence: The Movie

Break The Silence: The Movie is de derde film in de reeks met BTS-woordspelingen. De eerste film, Burn the Stage: The Movie, kwam uit in 2018, de tweede, Bring the Soul: The Movie, verscheen vorig jaar. En nu is het dus al tijd voor de derde film. Die zal opnieuw hetzelfde concept hebben als de eerste twee films. In de film zullen dus opnieuw de zeven leden van BTS gevolgd worden tijdens hun wereldtour. Deze keer gaat het om hun laatste wereldtour, die vorig jaar plaatsvond. De wereldtour ‘Love Yourself: Speak Yourself’ hield halt in tien verschillende steden, verspreid over vier verschillende continenten. In totaal zakten 976.283 fans af naar de concerten van het zevental.

De film zal dus beelden tonen van deze concerten, maar ook beelden van achter de schermen. Daarbij zal er extra aandacht worden besteed aan de persoon achter de “persona”. In hun laatste albumreeks Map of the Soul gaven RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook hun fans meer inzicht in de persoon die ze zijn wanneer ze niet op een podium staan. Daarvoor maakten ze gebruik van de theorie van de psychoanalyst Carl Jung. Die spreekt van een persona, een shadow, een animus/anima en een ego, aspecten die allemaal naar voren kwamen in de twee albums van de Map of the Soul-reeks, ‘Persona’ en ‘7’.

In Belgische zalen

Break The Silence: The Movie zal te zien zijn in een beperkt aantal filmzalen, verspreid over de hele wereld. Ook in ons land zal de film in vier cinemazalen verschijnen. Het gaat daarbij om Metropolis Antwerpen en de zalen van Kinepolis in Gent, Leuven, Kortrijk, Hasselt, Brussel, Brugge, Oostende en Luik.

De film zal maar een beperkt aantal keren vertoond worden. In België zal Break The Silence: The Movie verschijnen op donderdag 10 september, andere regio’s moeten nog wachten tot 24 september. Tickets zullen verkrijgbaar zijn vanaf donderdag 13 augustus. De evenementen zijn nog onder voorbehoud, aangezien het nog niet zeker is of filmzalen in september open zijn voor het publiek.

Dynamite

Op 21 augustus zal BTS hun nieuwste single Dynamite uitbrengen. Het zal gaan om een digitale release, die volledig in het Engels wordt gezongen. Dat is een unicum, want nooit eerder bracht BTS een nummer volledig in het Engels uit.

Er bestaan wel solonummers van de leden die volledig in het Engels gezongen worden, maar nooit eerder maakte de groep de keuze om een gezamenlijk nummer in het Engels uit te brengen. BTS zal dat nummer voor de eerste keer live brengen tijdens de MTV VMA’s op zondag 30 augustus (de show gaat bij ons van start om middernacht).

Gesponsorde artikelen