BTS werkt voor nieuw nummer samen met Sia

BTS Sia
Facebook BTS/Twitter @sia

De K-popgroep BTS komt op 21 februari met een nieuw album. ‘MAP OF THE SOUL: 7’ zal in totaal twintig nummers tellen, waarvan er ondertussen al acht bekend zijn. Maar er staan dus ook twaalf nieuwe nummers op het album, waaronder een samenwerking met de Australische zangeres Sia.

De zevenkoppige K-popgroep BTS brengt op vrijdag 21 februari z’n zeventiende album uit. Het album dat ‘MAP OF THE SOUL: 7’ heet, zal heel wat nieuwe nummers tellen, waaronder een samenwerking met Sia.

Samenwerkingen

De titeltrack van het nieuwe album is het nummer ON. Voor dat nummer heeft BTS twee versies opgenomen. Een daarvan is met de Australische zangeres Sia, bekend van hits als Chandelier, Cheap Thrills en Unstoppable. Al in 2014 tweetten de jongens van BTS dat iedereen naar het nummer Chandelier van Sia moest luisteren. Ze zijn duidelijk al lange tijd fan, dus kon een samenwerking niet uitblijven.

Het is niet de eerste keer dat BTS samenwerkt met een buitenlandse artiest. Voor hun laatste single Boy With Luv werkten de jongens samen met de Amerikaanse zangeres Halsey. Daarnaast kwam er onlangs nog een samenwerking met Lauv uit en werkte BTS ook al samen met Steve Aoki, Fall Out Boy, Zara Larsson, Charli XCX, Juice WRLD, Becky G en Nicki Minaj.

ON ft. Sia

Sia zal te horen zijn op de titeltrack ON. Maar enkel op de digitale versie van het nummer. De versie op het album zal dus die zonder de vocals van Sia zijn.

Het nummer is wel precies even lang in de versie zonder als in die met Sia, het zal dus niet gaan om een extra stuk in het nummer. Dat deed BTS eerder met Nicki Minaj. Zij was te horen op de tweede versie van het nummer IDOL en kreeg een extra rap op het einde van het lied.

Troye Sivan

Maar de samenwerking met Sia is niet de enige op het album. Zo werkten er namelijk nog een aantal andere buitenlandse artiesten mee aan verschillende nummers van de K-popgroep. Het nummer Louder Than Bombs werd zo geschreven door Troye Sivan, Leland en Allie X. Een samenwerking met de Australische Troye Sivan hing al langer in de lucht, want BTS had Troye Sivan eens vermeldt als een artiest waarmee ze wilden samenwerken, waarna Troye zichzelf vrijwillig aanbood via Twitter.

Aan de nummers Moon en We Are Bulletproof: The Eternal werkte dan weer DJ Swivel mee, de Canadese producer werkte in het verleden al samen met onder andere Beyoncé en Rihanna, maar hij heeft ook al verschillende nummers van BTS op z’n palmares staan. Voor het nummer Inner Child schakelde BTS de hulp in van de Schotse singer-songwriter KOOLKID. Ook hij werkte in het verleden al mee aan een nummer van BTS.

‘MAP OF THE SOUL: 7’ ligt op vrijdag 21 februari in de rekken, maar kan nu al gepreorderd worden (wat al meer dan 4 miljoen mensen deden).

Gesponsorde artikelen