BTS krijgt uitnodiging voor de gezondheidsvergadering van de WHO

Sinds het nummer Dynamite uit is, is de Zuid-Koreaanse boysband BTS opnieuw overal. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want de zevenkoppige groep heeft een uitnodiging gekregen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Normaal wordt BTS geregeld uitgenodigd voor concerten of optredens op awardshows, maar deze keer hebben de zeven Zuid-Koreanen een wel heel bijzondere uitnodiging gekregen. Eentje van de directeur-generaal van de Wereldsgezondheidsorganisatie, die zou BTS graag zien verschijnen op de volgende gezondheidsvergadering van de WHO.

Dynamite

BTS trok dit weekend de aandacht van Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de WHO. Hij zag een fragment uit de livestream van BTS waarin Jungkook zijn fans eraan herinnerde om hun mondmaskers te dragen. Ghebreyesus retweette een screenshot samen met de boodschap: “Bedankt BTS voor het opbeurende Dynamite en om de ARMY eraan te herinneren dat ze een mondmasker moeten dragen en aandacht moeten hebben voor hun gezondheid tijdens deze Covid-19 pandemie.”

Daarna tweette de directeur-generaal van de WHO nog een keer over BTS. Deze keer ging het niet alleen over een steunende tweet, maar kregen de jongens van BTS zelfs een officiële uitnodiging van de organisatie. Hij reageerde op de tweet van een fan. “Ik hoor dat jij en alle andere ARMY een crossover willen tussen volksgezondheid en BTS. Daarom ben ik verheugd om BTS uit te nodigen om Dynamite naar de volgende gezondheidsvergadering van de WHO te halen. En proficiat voor de 100 miljoen views in 24 uur.”

RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook zijn dus officieel uitgenodigd om aanwezig te zijn op de volgende gezondheidsvergadering van de WHO. Dat is de jaarlijkse bijeenkomst van de verschillende ministers van Volksgezondheid. Dit jaar vond de vergadering plaats in mei en via videoverbinding.

Verenigde Naties

Het is niet de eerste keer dat BTS uitgenodigd wordt door een invloedrijke organisatie. In 2018 waren ze te gast bij de Verenigde Naties. Daar nam RM, de leider van BTS, het woord en gaf hij een krachtige speech over de moeilijkheden waar veel jongeren mee te maken krijgen.

BTS heeft sindsdien ook een campagne samen met UNICEF. Deze Love Myself-campagne haalde in totaal al meer dan een miljoen dollar binnen. Dat aantal blijft nog stijgen aangezien een deel van de inkomsten uit de verkoop van de albums uit de ‘Love Yourself’-reeks rechtstreeks naar UNICEF gaat.

Meer
Lees meer...