Left Right
scrollTop top

BTS veilt outfits uit clip ‘Dynamite’ voor het goede doel


BTS Dynamite veiling
© YouTube

De outfits die de zeven leden van BTS droegen in de videoclip van hun monsterhit Dynamite zullen geveild worden op de jaarlijkse veiling van Julien’s Auctions naar aanleiding van de Grammy’s. De opbrengst gaat naar MusiCares, een organisatie die mensen in de muziekindustrie helpt in tijden van corona.

De Zuid-Koreaanse boysband BTS doet geregeld z’n duit in het zakje voor het goede doel. Zo schreven ze eerder dit jaar nog een miljoen dollar (827.000 euro) over naar bewegingen die zich inzetten voor de rechten van zwarte Amerikanen. Dat bedrag is toen door hun fans in minder dan 24 uur verdubbeld. Enkele weken later deed BTS zelf nog een storting van nog eens een miljoen dollar aan Crew Nation, dat concertcrews ondersteunt.

Outfits Dynamite

BTS gif Dynamite
Giphy

Deze keer zal BTS opnieuw mensen in de muziekindustrie steunen die het door de coronapandemie moeilijk hebben om rond te komen. De veiling wordt georganiseerd door het veilinghuis Julien’s Auctions en vindt elk jaar plaats voor de uitreiking van de Grammy Awards. Voor de veiling heeft BTS de zeven outfits gedoneerd die ze dragen aan het begin en op het einde van de videoclip van Dynamite.

Het gaat dus om de zeven pastelkleurige sets inclusief accessoires die de jongens dragen terwijl ze aan het dansen zijn op de tonen van hun nummer Dynamite. Met dat nummer maakt BTS voor het eerst in hun carrière kans op een Grammy Award. Dynamite is namelijk genomineerd in de categorie Best Pop/Duo Performance.

20.000 tot 40.000 dollar

Er wordt geschat dat de zeven outfits in totaal 20.000 tot 40.000 dollar (16.500 tot 33.000 euro) zouden opbrengen voor het goede doel. Maar het is de eerste keer dat er outfits van de boysband geveild worden. Daardoor is het dus moeilijk om in te schatten hoeveel de bieders bereid zullen zijn te betalen.

In januari dit jaar werden al de microfoons geveild die de zeven leden van BTS gebruikten tijdens hun vorige tour. Die brachten in totaal 83.200 dollar (69.000 euro) op.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554