Buitenlandse pers lyrisch over indrukwekkende Rode Duivels: “Klasse, pure klasse”

Buitenlandse pers lyrisch over indrukwekkende Rode Duivels: “Klasse, pure klasse”

Zijn de Rode Duivels eindelijk gelanceerd? Gisterenavond was het alleszins genieten tijdens de 8-1 zege tegen Estland. Niet alleen de Belgische fans keken verlekkerd naar het mooie voetbal van Dries Mertens, Eden Hazard, Romelu Lukaku en de rest. Ook in de het buitenland zijn alleen maar complimenten te horen. “Klasse”, “Meesterschap” en “Magnifiek” zijn maar enkele van de complimenten die te lezen vallen.

Het was koud gisterenavond in het Koning Boudewijnstadion, maar toen België na een half uur al 3-0 voor stond, voelde niemand dat nog. “Het Estse voetbalelftal werd volledig verwoest door België. De beslissende factor? Klasse. Pure klasse. De eerlijke beoordeling is dat de Rode Duivels in elk denkbaar opzicht hun duivels meesterschap hebben getoond”, zegt de Estse krant Õhtuleht over de wedstrijd. “België zal deze groep winnen met het maximum van 30 punten.”

De speler die het meest complimenten kreeg van de buitenlandse pers was Dries Mertens. Die had duidelijk veel zin gisteren en scoorde twee keer en dwong een owngoal af. “Mertens was de grote man bij de Duivels”, schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. “Zijn hattrick was een terechte beloning voor getoonde durf”, zag ook het Franse L’Equipe. En het voetbaltijdschrift FourFourTwo schreef het zo: “Magnifieke Mertens inspireert Belgen tot vernietigende uithaal.”

Ook in Engeland worden de wedstrijden van de Belgen altijd aandachtig gevolgd. De meeste van de Rode Duivels spelen dan ook daar. “De Rode Duivels maakten nog maar eens indruk. In de tweede helft maakten ze de bezoekende verdediging helemaal belachelijk”, schrijft de krant The Guardian, terwijl de krant The Daily Mail spreekt van “een Belgische vernietiging van Estland.”

Gesponsorde artikelen