Voetballer Bukayo Saka test Engelse ploegmaats op spellingkennis en gaat viraal

Het avontuur van de Three Lions op het WK in Qatar zit erop. De jonge delegatie van bondscoach Gareth Southgate haalde het in de kwartfinale niet van Frankrijk en moeten hun droom dus opnieuw vier jaar uitstellen. Toch was een van de spelers, Bukayo Saka, een van de populairste voetballers op TikTok tijdens het toernooi. Hij testte zijn ploegmaats namelijk dagelijks op hun spellingkennis, en dat zorgde voor grappige video’s.

De 21-jarige Bukayo Saka is op dit moment een grote hit op TikTok. De voetballer van Arsenal, dat op dit moment op de eerste plek staat in de Engelse Premier League, was de afgelopen weken namelijk “de schrik van het Engelse voetbalteam”. Op de app verschenen video’s waarin Saka zijn ploegmaats woorden liet spellen. Iets waar de ene al beter in bleek te zijn dan de andere.

Bukayo Saka

Dat het Engelse nationale voetbalteam een van de favorieten van dit WK was, is geen geheim. Na de teleurstellende vierde plaats op het WK in Rusland in 2018 waren ze er zeker van, de jonge garde zou in 2022 een titel pakken. Die jonge garde bestond dit jaar uit onder andere Jude Bellingham (19), Declan Rice (23), Phil Foden (22) en Bukayo Saka (21).

Uiteindelijk strandde Engeland in de kwartfinale, maar toch won Saka de harten van het grote publiek. Tijdens het volledige toernooi maakte de voetballer van Arsenal namelijk verschillende video’s waarin hij de kennis van zijn ploegmaats testte. Hij vroeg hen op de meest willekeurige momenten om een woord te spellen.

‘Saka’s Spelling School’

Hij doopte de reeks video’s om tot Saka’s Spelling School en legde zo onder andere Jack Grealish, Declan Rice en Marcus Rashford het vuur aan de schenen. De woorden gingen van rhythm naar pronunciation en van embarrassed naar aesthetic.

Ondertussen telt Saka’s Spelling School vier video’s. Die haalden allemaal al miljoenen views en honderdduizenden likes. Maar aangezien enkel James Maddison (Leicester City) zijn woord juist raadde, werd Saka’s uitspraak “WRONG” nog populairder dan zijn video’s. De vraag is nu of de 21-jarige aanvaller zijn succesvideo’s ook zal voortzetten in Londen bij zijn club, Arsenal FC.

Bekijk hier enkele video’s van Saka’s Spelling School:

@bukayosaka87

Saka’s Spelling School episode 4 .. 🎥

♬ Cricket Sound – Sound Effects
@bukayosaka87

Saka’s Spelling Schools episode 3 .. 🎥

♬ Cricket Sound – Sound Effects
@bukayosaka87 Todays episode of Saka’s Spelling School @James Maddison @Jack Grealish ♬ Cricket Sound – Sound Effects
@bukayosaka87 Saka’s Spelling School Episode 2 🫡 Ft @declanrice ♬ original sound – Bukayo Saka
Meer
Lees meer...