Buren kunnen al anderhalf jaar niet parkeren in eigen straat door Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg heeft ambras met zijn buren. De reden is een “verbouwingske”. Nu ja. 

Waar je de buren van Zuckerberg moeilijk kan van beschuldigen is dat ze geen geduld zouden hebben. Sinds april 2013, dus straks 18 maanden lang, lopen er dagelijks een stuk of vijftig bouwvakkers rond aan zijn woning in de buurt van Dolores Park, een buurt die in San Francisco ook wel een beetje spottend Hipster Central wordt genoemd. 

Vooral het feit dat ze al die tijd al niet meer kunnen parkeren in hun eigen straat, plus het aanhoudend lawaai, begint nogal wat buren nu serieus op hun zenuwen te werken. Ook het gegeven dat de stoep met de regelmaat van de klok open wordt gegooid om kabels te trekken, kan op steeds minder begrip rekenen. En dan is er nog een leger veiligheidsagenten, dat de klok rond door de buurt patrouilleert.

Car sitters

Zuckerberg heeft toestemming gekregen om 5 parkeerplaatsen te gebruiken in de straat voor de werken. Maar dat is niet genoeg. Om te zorgen dat hij alle parkeerplaatsen in de straat kan benutten heeft hij (of tenminste iemand die voor hem werkt) een team ingehuurd van car sitters, studenten, die de hele nacht met twee in auto’s blijven zitten om zo de parkeerplaatsen niet kwijt te spelen.

Fort Zuckerberg

De Facebook-baas kocht zijn Fort Zuckerberg voor ongeveer 8 miljoen euro en vroeg al snel tientallen vergunningen aan voor verbouwingen aan de woning uit 1920. Voor een nieuwe keuken en zes badkamers bijvoorbeeld. En voor een bureau, een media-ruimte, nog eens een badkamertje, een mud room, een waskamer, een wine room, een wet bar. Een deel van het dak moet een terras worden. En de garage wordt een heuse ondergrondse parkeergarage inclusief car turntables.

Als alles goed gaat, zijn de verbouwingen klaar tegen mei 2015. 

Meer
Lees meer...