Burger King has landed: in juli gaat eerste restaurant open, minstens vijf volgen nog dit jaar

Burger King has landed: in juli gaat eerste restaurant open, minstens vijf volgen nog dit jaar

Burger King rolt z’n netwerk uit in België: dit jaar nog moeten er minstens vijf restaurants van de bekende hamburgerzaak bijkomen. Quicks zullen geleidelijk verdwijnen. In juli al opent het eerste restaurant, maar waar … dat blijft nog geheim. 

De Whopper komt naar België, de plannen zijn heel concreet nu. Volgens de krant L’Echo gaat het eerste restaurant open begin juli. Waar is nog niet helemaal duidelijk, het bedrijf dat in België Burger King uitbaat doet er behoorlijk mysterieus over. Maar sporen leiden naar Namen, waar alles in gereedheid wordt gebracht voor een make-over van een Quick-restaurant.

Burger Brands Belgium is vandaag het bedrijf dat alle Quick-restaurants overkoepelt. Maar ze gaan dus ook Burger King uitbaten. Iedereen die franchisehouder is (en dus eigenaar van een restaurant binnen die koepel) mag kiezen of hij Quick of Burger King is. Alleen, zo’n make-over is niet goedkoop: het kost tussen de 800.000 en 1,2 miljoen euro om heel een restaurant in een Burger King-jasje te steken.

Maar het kan wel iets opleveren. Zeker op de toeristische hotspots van België, waar erg veel buitenlandse toeristen zijn, is Burger King een troef. Want Japanse, Chinese of Amerikaanse toeristen kennen uiteraard Quick niet, en zijn veel meer geneigd om dan bij McDonalds te gaan eten.

Verwacht wordt dat in Brussel centrum, in de stations bijvoorbeeld, vrij snel Burger King z’n introductie maakt. Volgens Burger Brands Belgium openen er zeker vijf en mogelijk tot zeven nieuwe Burger Kings hoe dan ook dit jaar.

Gesponsorde artikelen