Vanaf vandaag bij Burger King: de vegetarische Whopper

epa

Het is al langer bekend dat Burger King testen uitvoert voor een vegetarische Whopper-burger, maar nu is het eindelijk zover. De fastfoodketen, die sinds dit jaar in zowat elke grote stad in ons land een vestiging heeft, lanceert de vegetarische Rebel Whopper.

De ingrediënten van de Rebel Whopper zijn soja, tarwe, olie en kruiden. Uiteraard is het broodje ook voorzien van de klassieke ingrediënten kaas, tomaat, salade, augurken, uitjes en mayonaise. De vegetarische burger is gecreëerd door de voedselfabrikant De Vegetarische Slager en is niet enkel verkrijgbaar in België, maar ook in Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Polen. 

Niet in VS

In de VS is de Rebel Whopper niet beschikbaar. Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad steken ze daar nog steeds vleesvervangers van de fabrikant Impossible Foods tussen hun broodjes. Producten van dat bedrijf zijn bij ons verboden, omdat ze genetisch gemodificeerde ingrediënten zouden bevatten.

De Belgische filialen van Burger King ziijn gevestigd in onder meer Brugge, Kortrijk, Gent, Oudergem, Antwerpen, Leuven, Namen, Kruibeke, Drongen, Verviers, Luik, Minderhout, Diest, Charleroi, Hasselt, Mechelen en Brussel.

Gesponsorde artikelen