Business AM lanceert Vlaamse radiozender met zakelijk nieuws

Op 9 januari lanceert Business AM de eerste Vlaamse radiozender met businessnieuws, dagelijks te beluisteren via DAB+ en online.

“Business AM brengt Talk Radio voor de digitale content zoeker. We halen relevant nieuws en inzichten uit de hedendaagse complexe internationale business omgeving en brengen lokale en globale verhalen die mensen raken en onze maatschappij beïnvloeden. We zijn er o.a. voor vooruitstrevende professionals, ondernemers en creatievelingen. Die doelgroep vindt bij ons specifieke content m.b.t. onze 4 huis-pijlers technologie, economie, politiek en business”, legt Peter Van Oostende, Hoofdredacteur Radio, uit.

Business AM gaat van start met een ochtendblok. Tussen 6 uur en 9 uur ’s ochtends gidsen de hosts jou door het belangrijkste zakennieuws, met aandacht voor economie, beurs, tech, ondernemen, mobiliteit, klimaat, energie en politiek en reacties op de actualiteit uit binnen- en buitenland.

De radiozender is gekoppeld aan de bestaande Belgische nieuwssite businessam.be, die op zijn beurt ontstaan is uit het internationale Newsweek. De site bestaat nog maar 3 jaar, maar heeft al meer dan 2 miljoen maandelijkse gebruikers en enkele duizenden abonnees. De zender zal ook live te horen zijn op de website, waarbij alle programma’s herbeluisterd kunnen worden en aangevuld worden met verschillende podcasts.

Crossmediaal businessnieuws

Later in het voorjaar zal de zender ook zijn namiddagblok aankondigen en in het najaar volgt dan een volledige dagprogrammatie. Alle programma’s worden live uitgezonden vanuit de gloednieuwe radiostudio in de thuisbasis in Gent.

Naast de nieuwe radiozender en bestaande nieuwswebsite, mikt Business AM ook op events, zodat de businessniche volledig crossmediaal wordt bereikt.

Beluister hier onze trailer.

Meer
Lees meer...