BV’s die elkaar hard op hun gezicht slaan: nooit was de lancering van een zender zo spectaculair

BV’s die elkaar hard op hun gezicht slaan: nooit was de lancering van een zender zo spectaculair

De start van een vrouwenzender zou al geslaagd zijn met een uitzending van The Notebook, maar mannen zijn op dat vlak iets veeleisender. Komt daar nog eens bij dat de afstandbediening op zaterdagavond misschien in handen is van de vrouw des huizes. Dus hadden ze bij de Medialaan het geniale idee om hun nieuwe mannenzender CAZ te laten starten met een boksgala … waarin spierbundels als Bill Barberis en Guga Baúl tegen elkaar moeten vechten.

We zijn er zeker van dat het eerste programma van onze nieuwe mannenzender meer vrouwelijke dan mannelijke kijkers had. Bill Barberis in een kort broekje zien vechten tegen een andere BV, het is waar vrouwen alleen maar van konden dromen. We wisten zelf niet goed wat we moesten verwachten van een boksgala met BV’s, maar toen we de studio binnenwandelden, kregen we wel meteen het gevoel in een echte arena te staan. Enkel de gladiatoren ontbraken nog.

Die hadden beloofd dat ze elkaar niet zouden sparen, maar zou het echt dat BV’s elkaar tot bloedens toe zouden slaan? Slechts enkele weken hadden de zes bekende boksers de tijd om zich voor te bereiden op hun kamp, die drie ronden van 90 seconden zou duren. Dat lijkt niet veel, maar het is behoorlijk uitputtend voor iemand die het niet gewend is, vertellen professionele boksers ons.

Gert Verhulst

CAZ kon voor z’n lancering beroep doen op een pak bekende gezichten van de Medialaan, en dan vooral grote broer VTM. En niet alleen in de ring, want de zaal zat vol met bekende supporters die hun collega’s kwamen aanmoedigen. Vooral de tafel van Gert Verhulst had veel bekijks, want hij kwam z’n zoon Viktor steunen. Aan het tafeltje ernaast zat Marthe van K3, sinds enkele maanden het nieuwe liefje van zoon Verhulst. De andere K3-meisjes waren er niet, ook al stond er een oud-K3’tje in de ring.

Josje komt tegenwoordig bijna even vaak op televisie als Gert Verhulst, en ook een boksmatch kon ze niet weigeren. Ze moest het opnemen tegen Olga Leyers, zodat de mannelijke kijker toch ook iets had om zich aan op te warmen voor het testosteron door de huiskamer zou vliegen. En jawel, meteen werd duidelijk dat de BV’s er niet naast zouden slaan. Olga is natuurlijk iemand die verliezen haat en vloog als een losgeslagen stier op Josje. Op het einde van de wedstrijd stond de Nederlandse zelfs te wankelen en leek een knock-out in de maak. Gelukkig ging de bel net op tijd, en zo won Olga op punten.

Bloed

Daarna was het aan de mannelijke lichtgewichten Maarten Breckx en Viktor Verhulst. De beste wedstrijd van de drie, aangezien ze allebei echt volop in de aanval gingen. Maar nog beter dan de kamp was wat er naast de ring gebeurde. Gert Verhulst sprong op zijn stoel en deed de boksbewegingen van z’n zoon na. Luid schreeuwend en gebarend ging hij helemaal op in het spektakel. Viktor leek de bovenhand te hebben, maar stond tussen de rondes door flink te puffen. Bij één slag ging Maarten Breckx hard tegen de touwen, dus stak papa Verhulst de vuisten in de lucht toen het laatste belsignaal ging. Maar helaas, de jury had het anders gezien en Maarten won de wedstrijd op punten. Dat hij heeft afgezien, bewees de bloedneus waarmee hij zijn prijs in ontvangst nam.

Het hoogtepunt van de avond moest de kamp tussen Bill Barberis en Guga Baúl worden. De zwaargewichten onder de boksers beschikken in elk geval over de spieren om de andere echt pijn te doen. Maar eigenlijk stelden ze een beetje teleur, want ze kozen ervoor om defensief uit de hoek te komen. Al kon dat de pret voor de vrouwelijke kijker niet bederven. Tine Embrechts vreesde de sfeer thuis als echtgenoot Guga het onderspit zou delven, maar de jury gaf de bekendste imitator van het land de zege op punten.

Groene Sven De Ridder

De start van CAZ was dus behoorlijk verrassend. Behalve de kampen was er de schitterende groene outfit van Sven De Ridder die de wedstrijden mocht aankondigen. Helaas blijft het voorlopig bij dit boksgala en biedt CAZ weinig of geen programma’s van eigen bodem. Veel films en series die vooral mannelijke kijkers graag zullen zien, maar ook veel dingen die we al meermaals gezien hebben. De vraag is ook of mannen even trouwe kijkers zijn als het vrouwelijke publiek van VIJF. Of wie weet blijven de vrouwelijke fans wel kijken na de geslaagde lancering van CAZ. Volgende keer misschien Louis Talpe in de ring?

Gesponsorde artikelen