Geef net zoals deze BV’s onze zorgverleners een welverdiende vitamineboost

Boost our Heroes - BV's
Instagram/@pascalbraeckman – @liandrasadzo.off – @maximedewinne

Onze zorgverleners hebben het momenteel zwaar. Lange uren, angst om het coronavirus te besmetten, fysiek en mentaal op zijn. Daarbovenop komt er nog eens extra stress en een verhoogde werkdruk bij. De huidige coronacrisis eist zijn tol. Maar toch zijn ze er steeds voor ons.

We mogen natuurlijk niet vergeten dat hulpverleners niet de enige zijn die dag en nacht voor ons klaar staan. Ook supermarktpersoneel, lokale handelszaken, afvalophalers, bezorgingsdiensten en nog zoveel andere mensen in verschillende diensten blijven werken. Iedereen die zich elke dag blijft inzetten, verdient een welverdiend applaus.

Boostbox

De Gentse start-up Kadonation heeft een manier bedacht om al onze dappere hulpverleners te bedanken. Zij willen de helden van vandaag een boost geven aan het immuunsysteem door een boostbox te schenken. Met zo een box krijgen alle Belgische helpende helden dozen vol groenten en fruit die ze gewoon kunnen meenemen naar huis. Op die manier krijgen de zorgverleners toch nog een kans om de nodige vitaminen en energie binnen te krijgen.

Om het initiatief bekend te maken, verzon de organisatie een leuke actie op een RenΓ© Magritte-manier. Zo moedigen ze iedereen aan om een appel voor je gezicht te houden, een hoed op te zetten en deze foto te delen via Instagram. Ondertussen werd het initiatief al door veel BV’s gesteund. Zo poseerden onder andere Jan Van den Bosch, Maxime De Winne, Charlotte Leysen, Hilde De Baerdemaeker en nog vele andere bekende Vlamingen en ook Walen met een appel voor hun gezicht.

Boost our Heroes

Maar natuurlijk is het belangrijker om onze helden te steunen door zo’n boostbox te schenken. Dit doe je door een bijdrage naar keuze te doneren, dit kan van een symbolische euro gaan tot een groot bedrag. Voor elke 15 euro die wordt gedoneerd, wordt een boostbox geschonken aan een hulpverlener.

Belgische zorgorganisaties kunnen deze boxen bovendien zelf aanvragen voor hun medewerkers. De teller staat momenteel op meer dan 200 boostboxen. Daarvan zijn er 100 op weg naar het UZ Gent en AZ Turnhout. Deze boxen bevatten allerlei vitaminerijke groenten en fruit zoals: prei, tomaten, wortelen, aardappelen, mandarijnen, kiwi, bananen, peren en natuurlijk ook appels!

Gesponsorde artikelen