Bye bye Eurostadion op de Heizel? Anderlecht doet niet meer mee

Bye bye Eurostadion op de Heizel? Anderlecht doet niet meer mee

Anderlecht heeft een bom gelegd onder de plannen van het bouwconsortium BAM/Ghelamco over het nog te bouwen Eurostadion op Parking C aan de Heizel. Het kiest ervoor om het eigen Constant Van den Stockstadion te moderniseren. Zonder de aanwezigheid van Anderlecht is heel het project niet rendabel meer. 

Normaal gezien zou paars-wit vanaf het seizoen 2019-2020 naar het Eurostadion verhuizen. Het nieuwe stadion zou ook de thuishaven worden van de Rode Duivels en fungeren als locatie voor enkele matchen van het Europees Kampioenschap in 2020, dat over heel Europa zal plaatsvinden.

Gisterenavond boog de Raad Van Bestuur zich over het dossier van het huidig voorgestelde project tot de ontwikkeling van een stadion op Parking C. De Raad van Bestuur heeft alle elementen van het dossier grondig geëvalueerd waarna zij heeft besloten dat het huidige project niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club. De club zal blijven werken aan een moderne accommodatie waar de supporters in de beste omstandigheden hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen”, staat er op de website van de club.

De club bereikte over de huurprijs al in juni een akkoord onder opschortende voorwaarden, maar wilde nog extra garanties. “We moeten een langdurig engagement aangaan, en dus hebben we het recht te weten waar we voor staan. Onze ambitie is te kunnen spelen in het Eurostadion, maar niet voor om het even welke voorwaarden”, zei Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock toen.

62.000

In het verleden was er al discussie over de capaciteit van het Eurostadion tijdens wedstrijden van Anderlecht. Het nieuwe stadion zou 62.000 plaatsen hebben, maar RSCA zou zelden die volledige capaciteit willen benutten.

Net na het afsluiten van het akkoord over het Eurostadion leverde de gemeente Anderlecht immers ook een bouwvergunning af voor de uitbreiding van het huidige stadion van Anderlecht. Met een derde ring zou RSCA de capaciteit van zijn eigen stadion kunnen opdrijven tot 30.000 plaatsen.

“De club zal blijven werken aan een moderne accommodatie waar de supporters in de beste omstandigheden hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen”, luidt het.

Gesponsorde artikelen