Bye bye retinaschermen! “iPhone van de toekomst zal nieuw soort scherm krijgen”

Bye bye retinaschermen! “iPhone van de toekomst zal nieuw soort scherm krijgen”

Het lijkt erop dat Apple voor een toekomstige versie van de iPhone zal overschakelen naar een nieuwe schermtechnologie. De Koreaanse krant The Electronic Times meent namelijk te weten dat Samsung en LG, twee Koreaanse grootmachten, vergevorderde contractonderhandelingen met Apple voeren om OLED-schermen te leveren.

Er wordt veel gespeculeerd over nieuwe iPhones, maar iPhones met OLED-schermen lijken een logische volgende stap te zijn. Steeds meer bedrijven schakelen namelijk over naar OLED, en ook de Apple Watch maakt al gebruik van de nieuwe schermtechnologie. De schermkwaliteit van OLED-schermen is vaak een pak beter in vergelijking met de meeste bestaande lcd-schermen, al wordt wel eens gedebatteerd over de kleuren. Zwart is echter compleet zwart, aangezien de zwarte pixels helemaal geen licht uitstralen.

Retina

Een nieuwe schermtechnologie zou de eerste grote verandering voor iPhone-schermen sinds 2010 zijn. Akkoord, er zijn intussen wel iPhones met grotere schermen op de markt gekomen, maar de technologie erachter is niet veranderd sinds Apple met de retinaschermen op de proppen kwam. Die retinaschermen zouden zoveel pixels bevatten dat ze niet meer door het menselijk oog van elkaar te onderscheiden zijn.

Het is echter onduidelijk of OLED-schermen al in de volgende iPhone-versie aanwezig zouden zijn. Onder meer LG noemt het de technologie van de toekomst, maar voorlopig is de productiemethode nog relatief duur. Dat begint echter stilaan te veranderen, en vorige maand kondigde LG Display nog aan dat het een nieuwe OLED-productiefabriek van 8 miljard euro aan het bouwen was in het Zuid-Koreaanse Paju. Toen werd al gehint op een mogelijke deal met Apple, maar de eerste OLED-schermen zullen daar pas begin 2018 van de band rollen.

Gesponsorde artikelen