Left Right
scrollTop top

Bye bye USA: Amerikanen zijn er niet bij op WK in Rusland, voor het eerst sinds 1986


Bye bye USA: Amerikanen zijn er niet bij op WK in Rusland, voor het eerst sinds 1986

Shocker aan de overkant van de plas: de Amerikaanse voetbalploeg gaat niet naar het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland. In hun laatste match verloor Team USA verrassend van de eilandploeg van Trinidad en Tobago met 2-1, en meteen lagen ze eruit. Vanuit Zuid-Amerika gaan zo Mexico, Costa Rica en Panama. Honduras speelt nog een testmatch. 

Wat een afgang: sinds 1986 waren de Amerikanen er telkens bij. Onder meer met een legendarische match tegen België, op het WK in Brazilië. Maar volgende zomer dus geen Amerikanski in Rusland.

Vannacht raakte de VS niet voorbij Trinidad en Tobago, een kleinere ploeg in de Noord-Amerikaanse reeks. In een shocker verloren de Amerikanen die match met 2-1.

Ondertussen deed Panama wel wat het moest doen. In de allerlaatste seconden scoorde het een winnend doelpunt tegen Costa Rica. En zo sprong het mini-landje over de reus, en mag het naar Rusland. Ook Honduras ging nog stunten tegen Mexico, waardoor zijn de testmatch tegen Australië mogen spelen.

Messi sleurt zijn ploeg erdoor

In Zuid-Amerika raakte Argentinië op de allerlaatste speeldag dan toch gekwalificeerd. Ze stonden op plek vijf toen de speeldag begon, enkel de eerste vier mogen naar Rusland. Argentinië stond al vroeg achter. Maar Lionel Messi maakte een hattrick en trok z’n ploeg zo over de streep tegen Ecuador.

Ook Uruguay kwam al snel achter tegen Bolivia, maar met sterren als Edinson Cavani en Luis Suarez scoorden ze toch nog twee keer en kwalificeerden ze zich ook. Peru deed er alles aan, maar kon niet winnen van Colombia, dat zich ook kwalificeert. Peru speelt wel nog een testwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, om toch nog naar het WK te mogen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547