Cafeïneverslaafden aller landen, verenigt u: Coca-Cola lanceert een nieuwe, wel heel vreemde smaak

Cafeïneverslaafden aller landen, verenigt u: Coca-Cola lanceert een nieuwe, wel heel vreemde smaak

Last van een middagdipje en op zoek naar het ideale middel om je weer op te peppen? Look no further: Coca-Cola brengt na Cherry en Vanille een nieuwe speciale variant op de markt, die op z’n minst je wenkbrauwen zal doen fronsen: ‘Coca-Cola Coffee Plus’. Voorlopig moet je wel naar Japan of Australië om ervan te proeven. 

Meer cafeïne dan gewone cola, minder dan een kopje koffie

Volgens Coca-Cola is Coca-Cola Coffee Plus het ideale drankje om een namiddagdip te bestrijden. Zo’n extra energieboost voor wie normaal weinig cafeïnerijke drankjes drinkt, lijkt misschien een goed idee, maar of zo’n blikje Coca-Cola Coffee Plus ook doorgewinterde koffiedrinkers wakker kan houden, valt te betwijfelen.

Er zit met 14mg/100ml meer cafeïne in dan in een gewoon blikje cola, maar als je 100ml koffie drinkt, heb je bijna 4 keer meer cafeïne binnen: een nieuwe speler in de wereld van de energy drinks kan je Coca-Cola Coffee Plus niet echt noemen. Je gooit dus maar beter je koffie en energiedrankjes nog niet de deur uit als je een nachtje door moet blokken.

De smaaktest

Maar is de nieuwe Coca-Cola dan wel tenminste lekker? Coca-Cola zelf omschrijft de smaak van de nieuwe variant als ‘typisch Coca-Cola, met een aroma van echte koffie en subtiele ondertonen van karamel’. Volgens hen is het ’t ideale drankje om een namiddagdip te bestrijden. Onze Australische collega’s van Mashable namen de proef op de som.Echt onder de indruk waren ze niet: ze omschrijven de smaak als ‘niet heel aangenaam’. Een echte koffiesmaak valt volgens hen niet te bespeuren: het doet eerder denken aan een koffie met veel melk of een koffiesnoepje. Ook op Twitter zijn de reacties eerder lauw te noemen. Toch maar bij je goeie ouwe Coca-Cola (Zero) blijven, dan?

Gesponsorde artikelen