Caitlyn Jenner vermorzelt Twitterrecord Obama, maar wat heeft haar naam daar mee te maken?

Caitlyn Jenner vermorzelt Twitterrecord Obama, maar wat heeft haar naam daar mee te maken?

Caitlyn Jenner, het nieuwe vrouwelijke alter ego van reality-ster Bruce Jenner, geeft al meteen na haar ‘wedergeboorte’ president Obama het nakijken op Twitter. Ze brak namelijk zijn record door in vier uur tijd meer dan een miljoen volgers te hebben, terwijl de president daar zeker de volle vijf uur voor nodig had. En dan is er ook nog wat heisa rond haar naamkeuze, want hoe durft ze: Caitlyn met een C, en niet met een K zoals de rest van haar familie?!

Bruce Jenner, de gouden medaillewinnaar tienkamp op de Olympische Spelen van 1976, is niet meer. Of toch niet in die hoedanigheid. Hij heeft eindelijk zijn aangekondigde transformatie ondergaan om vrouw te worden, en is dus vanaf nu aan te spreken met ‘zij’. Om dat en haar nieuwe naam wereldkundig te maken, begon ze gisteren een Twitter-account, en daarmee brak ze een nieuw wereldrecord. In amper vier uur tijd had ze al meer dan een miljoen volgers, waarmee ze onder meer president Barack Obama en ondertussen ook de rest van de wereld ver achter zich laat.

Welkom Caitlyn

Toen Obama enkele weken geleden zijn eigen Twitter-account, @POTUS, lanceerde, was hij ook al de snelste ooit om een miljoen volgers te halen. Maar dat record hield dus niet lang stand, nu Jenner dat met een uur verbreekt. Haar eerste post, de voorpagina van Vanity Fair met daarop haar eerste openbare foto als vrouw, was meteen een hit en is ondertussen al meer dan 220.000 keer gedeeld.

Bijna meteen erna stuurde ze haar tweede Tweet de wereld in: “Ik ben zo blij dat ik na zo lang worstelen eindelijk mijn echte zelf kan zijn. Welkom in de wereld Caitlyn. Ik kan niet wachten tot jullie haar/mij leren kennen.” De reacties op haar nieuwe verschijning en account op Twitter waren meestal positief, en daarvoor is Caitlyn heel erg dankbaar.

Ze kan het blijkbaar zelf moeilijk geloven dat ze opnieuw een wereldrecord beet heeft, nadat ze in haar glorieperiode als atleet (toen nog Bruce) in de jaren 70 ook al het wereldrecord op de tienkamp hield. Ook binnen de familie Kardashian is iedereen onverdeeld trots op en gelukkig voor hun ex-stiefvader. Ze vinden het moedig en sterk wat ze doet voor de ogen van de hele wereld, is te lezen op de Twitter-accounts van onder meer Kim en Khloé.

Niet Kaitlyn?!

Maar er is ook wel wat commotie rond haar naamkeuze. Terwijl de hele familie Kardashian een voornaam heeft die begint met een K, kiest Caitlyn er heel bewust voor om niet Kaitlyn te gaan heten. Het is niet helemaal duidelijk wat ex-vrouw Kris, stiefdochters Khloé, Kim, Kourtney en dochters Kendall en Kylie daar van denken, maar veel fans hebben er alvast een uitgesproken mening over.

Het Amerikaanse showbizzmagazine TMZ denkt dat het een weloverwogen stap terug is uit de Kardashian-Jenner clan, om haar eigen persoon te zijn. Op Twitter denken sommigen dat het gewoon een dikke vinger in de richting van de Kardashians is, anderen waren teleurgesteld maar de meesten vinden het een sterk statement dat ze niet meedoet met de K-trend van Amerika’s bekendste reality-familie.

Bronnen: Mirror UK & BuzzFeed

Gesponsorde artikelen