Honderden Californiërs geëvacueerd nadat bosbranden regio teisteren

Lake Hughes bosbranden
De brandweer zet helikopters en vliegtuigen in om de vuurzee te blussen. – EPA

Ten noorden van de stad Los Angeles woedt er momenteel een grote bosbrand. De vuurzee verspreidt zich snel en heeft al zeker 4.000 hectare in as gelegd. 500 bewoners zijn uit hun huizen geëvacueerd. Dat melden lokale media.

California Wildfires
Zelfs in Santa Clarita, zo’n 60 km verderop, is de rookwolk goed te zien. – ISOPIX

De brand begon woensdagnamiddag rond Lake Hughes, een kleine gemeenschap zo’n 100 kilometer ten noorden van de stad Los Angeles. In iets meer dan drie uur tijd won de vuurzee 4.000 hectare aan terrein, meldt de brandweer van Los Angeles County. Meer dan 300 brandweerlieden zijn gemobiliseerd, ondersteund door helikopters en vliegtuigen. Volgens de hulpdiensten hebben ze de brand alles behalve onder controle.

Een foto vanop Venice Beach, meer dan 110 km ten zuiden van de bosbrand.

Evacuatie

“Inwoners van het gebied worden geëvacueerd”, zei de brandweer op Twitter. “We vragen u om ons te laten helpen en dierbaren in veiligheid te brengen.” Twee jaar geleden vond de dodelijkste bosbrand in de geschiedenis van Californië plaats. Die ramp eiste toen 103 levens.

Ook in andere staten aan de westkust van Amerika woeden er hevige natuurbranden. Een brand in de staat Colorado is volgens lokale media een van de grootste in de geschiedenis van Colorado. CNN meldt dat de totale omvang van alle bosbranden op dit moment 25.000 hectaren bedraagt.

Slechte weersvoorspellingen

Het ziet ernaar uit dat de natuurbrand zich niet snel gewonnen zal geven. Voor vrijdag voorspellen de weerberichten rukwinden van 40 kilometer per uur en dat terwijl het erg droog zal blijven. Dit weekend begint er ook een extreme hittegolf in de regio rond Los Angeles.

Gesponsorde artikelen