“Call me ____” Transgendervrouwen ontwerpen eigen Vanity Fair-covers, want wat Caitlyn kan, kunnen zij ook

“Call me ____” Transgendervrouwen ontwerpen eigen Vanity Fair-covers, want wat Caitlyn kan, kunnen zij ook

In de nasleep van de Vanity Fair-cover met Caitlyn Jenner begon Laverne Cox, een andere bekende Amerikaanse transgender, een discussie op sociaal netwerk Tumblr over de schoonheidsstandaarden voor transgendervrouwen. Ze zegt dat transgenders dezelfde aandacht verdienen als gewone vrouwen in tijdschriften als Vanity Fair. Dat veroorzaakte een virale hashtag, #MyVanityFairCover, waarmee transgendervrouwen massaal Vanity Fair-covers posten met hun eigen foto.

Cox, die zelf vorig jaar ook al op de cover van Time Magazine stond, vindt het belangrijk dat iedereen weet dat schoonheidsstandaarden ook ingegeven zijn door onder meer ras, klasse en capaciteiten, en dat dus niemand álle transgenders kan vertegenwoordigen.

Andere Tumblr-gebruikers zetten de discussie meteen verder en twee vrouwen, Jenn Dolari en Crystal Frasier, kwamen op het idee om een sjabloon te maken van de Call me Caitlyn-cover, waarmee transgenders hun eigen foto kunnen bewerken en hun naam op de cover kunnen zetten. Dat ging viraal, en nu zijn er al tientallen, zo niet honderdtallen, nieuwe covers. En niet alleen transgendervrouwen doen mee, ook transgendermannen en ‘gewone’ mannen en vrouwen die de ‘transcommunity‘ steunen.

Crystal Frasier (links) en Jenn Dolari (rechts) lanceerden de hashtag #MyVanityFairCover

Frasier was gefrustreerd en overweldigd door de meningen over hoe transgendervrouwen er moeten uitzien, willen ze serieus genomen worden. Ze wil aandacht vragen voor transgenders die het niet zo goed hebben als Caitlyn Jenner, die uit armere milieus komen en die heel moeilijke overgangen meemaken of die niet aanvaard worden. Met deze covers wil ze de wereld ook die transgenders tonen, die in een normale wereld wonen en het niet zo makkelijk hebben als Jenner. Ze spoorde andere transgenders aan om haar voorbeeld te volgen.

Call me Maggie

Op transgender staat geen leeftijd, Call me Meggan

Call me Nadia. “Niet iedereen kan voldoen aan die westerse schoonheidsstandaarden, dit maakt ons niet minder mooi of minder vrouw”

Niet alleen transgendervrouwen, ook -mannen doen mee, zoals deze: Call me Aaron

Call me Nick E. Or Nicky. Or Nikki.

Call me Dani

Deze vrouw maakt een statement: haar haar is onverzorgd, ze draagt geen make-up, haar bril is vies en ze staat vol muggenbeten. Maar ze voelt zich op en top vrouw. Call me Noëlle

Jawel, ook transgendermannen doen dus mee. Call me Levi

En deze man is geen transgender, maar ze hebben wel zijn onvoorwaardelijke steun. Call me Paul

Bron: BuzzFeed

Gesponsorde artikelen