‘Call of Duty: Black Ops Cold War’ verschijnt op 13 november: dit mag je verwachten

Gameproductiehuis Activision brengt op 13 november een nieuw Call of Duty-spel uit. De game is een vervolg op de eerste Call of Duty: Black Ops uit 2010 en speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Het komt om te beginnen naar PlayStation 4, Xbox One en PC. Later verschijnt het spel ook op PlayStation 5 en Xbox Series X.

In Black Ops Cold War keren de personages uit de game van 10 jaar geleden terug. Het verhaal gaat verder aan het begin van de jaren ’80. De speler moet een Russische spion te grazen zien te nemen. In het spel zullen ook historische figuren te zien zijn, zoals de toenmalige Amerikaanse president Ronald Reagan.

(Fortnite verwijderd van App Store en Play Store na ruzie over betalingen.)

Zombie-modus

Activision

Zoals dat een Call of Duty-spel betaamt, zal je naast de singleplayermodus ook weer tegen andere mensen kunnen spelen. Hoe de multiplayermodus er precies uit zal zien, is nog af te wachten. Wat wel al vaststaat: er komt een nieuwe Zombie-modus, waarin verschillende spelers het met elkaar kunnen opnemen tegen ‘ondode’ schurken.

Nog meer topnieuws: gamers kunnen hun prestaties uit de multiplayermodus van Black Ops Cold War meenemen in de gratis battle-royalegame Call of Duty: Warzone.

(The Witcher krijgt een AR-spin-off game voor je smartphone.)

Verhaal

Activision

Het verhaal van de game luidt als volgt: “Misleiding en intriges zijn de norm in de meeslepende singleplayer-campaign van Call of Duty: Black Ops. Elementen uit de popcultuur van de jaren ’80 vermengen zich met een duizelingwekkend samenzweringsverhaal. In dit vervolg op het originele Call of Duty: Black Ops ontmoeten spelers historische personages en leren ze harde waarheden, terwijl ze over de hele wereld reizen en strijden op iconische locaties als Oost-Berlijn, Turkije, Vietnam, het Moskou van het Sovjettijdperk en meer.” 

“Als elite-operatives proberen spelers een complot te stoppen waar tientallen jaren aan gewerkt is, terwijl ze het spoor volgen van een schimmige figuur genaamd Perseus, die op een missie is om de wereldwijde machtsverhoudingen te destabiliseren en de loop van de geschiedenis te veranderen.”

(China organiseert eerste eSports kampioenschap voor livepubliek sinds uitbraak coronacrisis.)

Meer
Lees meer...