‘Callboys’ en ‘Sorry voor Alles’ genomineerd voor prestigieuze Emmy Awards

‘Callboys’ en ‘Sorry voor Alles’ genomineerd voor prestigieuze Emmy Awards

Twee Belgische tv-programma’s mogen dromen van een prestigieuze International Emmy Award. ‘Callboys’ (VIER) en ‘Sorry voor Alles’ (Eén) wisten namelijk zo’n nominatie in de wacht te slepen. Op 20 november weten we of ze die ook kunnen verzilveren en zo de opvolger worden van ‘Benidorm Bastards’ en ‘Wat Als?’.

Het gaat goed met de Belgische televisie. Zo’n nominatie voor de International Emmy Awards is namelijk een heel grote erkenning. De Emmy Awards zijn de meest gegeerde filmprijzen in de Verenigde Staten en daarvan bestaat dus ook een variant voor programma’s die niet uit de VS komen.

Vandaag maakte de organisatie de genomineerden bekend in elf categorieën. Daarbij horen met Sorry voor Alles en Callboys ook twee Belgische televisieprogramma’s. Callboys is genomineerd in de categorie ‘Comedy’ en neemt het op tegen programma’s uit het Verenigd Koninkrijk (Alan Partridge’s Scissored Isle), Japan (Rakugo The Movie) en Brazilië (Tá No Ar: a TV na TV). Sorry voor Alles is genomineerd voor de award ‘Non-Scripted Entertainment’. De andere genomineerden komen uit Colombia (Escuela para maridos), Thailand (Fan Pan Tae Super Fan) en het Verenigd Koninkrijk (Taskmaster).

Tweede seizoen

Sorry voor Alles was een jaar geleden op Eén een van de best bekeken programma’s. In het verborgencamera-programma werden kandidaten een maand lang gevolgd terwijl hun leven in de war werd gestuurd. Samen met presentator Adriaan van den Hoof blikten ze dan terug op die maand.

Callboys bezorgde Woestijnvis vorig jaar op VIER een kijkcijfersucces. Matteo Simoni, Stef Aerts, Bart Hollanders en Rik Verheye speelden de hoofdrol in de komische fictiereeks. Beide programma’s wonnen eerder al internationale prijzen en krijgen ook een tweede seizoen.

Regisseur en bedenker Jan Eelen reageerde heel blij op de nominatie voor de International Emmy Awards. “Ik deel een Emmy-nominatie met de Britse acteur en comedian Alan Partridge, heel lang een inspirerend voorbeeld voor mij. Dat voelt onwerkelijk”, zegt hij in een persmededeling.

Derde award voor België?

België won al twee keer eerder een International Emmy Award. In 2011 won Benidorm Bastards en in 2014 het tweede seizoen van Wat Als?, telkens in de categorie ‘Comedy’. Beide programma’s zijn gemaakt door het productiehuis Shelter.

Zes andere Belgische programma’s konden hun nominatie niet verzilveren: Flying Doctors, Missie Mosango, Soundtrack, Wat Als? (eerste seizoen), Mijn kunst is top! en The Spiral. Op 20 november weten we hoe Sorry voor Alles en Callboys het er vanaf brengen want dan worden de awards in New York uitgereikt.

Gesponsorde artikelen