Canadese luchtverkeersleiders trakteren hun Amerikaanse collega’s op pizza na ‘shutdown’

Canadese luchtverkeersleiders trakteren hun Amerikaanse collega’s op pizza na ‘shutdown’

Canadese luchtverkeersleiders hebben hun Amerikaanse collega’s getrakteerd op honderden pizza’s in het kader van de gedeeltelijke ‘shutdown’ in de VS.

Zo’n 10.000 Amerikaanse luchtverkeersleiders zijn ook getroffen door de shutdown van de Amerikaanse regering. Ze hebben nog steeds hun loon niet ontvangen en het ziet er niet naar uit dat daar zeer spoedig verandering in zal komen. Gelukkig voor hen zijn hun noorderburen solidair.

(In totaal krijgen zo’n 420.000 ambtenaren geen salaris vanwege de shutdown.)

300 pizza’s

Het initiatief komt van Peter Duffey, het hoofd van de Canadese Air Traffic Control Association.

Hij liet zijn medewerkers pizza’s leveren aan het luchtverkeerscentrum in de stad Anchorage in de Amerikaanse staat Alaska. Andere Canadese instituten begonnen mee te doen en plots was het ‘een ding’.

“Voor we het wisten, waren zowat alle onze mensen pizza’s aan het kopen voor onze collega’s in de VS”, zegt Duffey aan de Canadese nieuwswebsite The Globe and Mail. “Zoals de zaken er nu voor staan, denk ik dat tot 36 faciliteiten vanuit Canadese pizza hebben ontvangen. Dat aantal blijft groeien.”

Duffey schat dat er minstens 300 pizza’s geleverd werden. Veel Amerikaanse luchtverkeersleiders uitten hun dankbaarheid op social media.

(Maak kennis met Alexandra Ocasio-Cortez, de nieuwe democratische boevrouw van conservatief Amerika.)

“Zo al genoeg stress”

Duffey wees er ook op dat veel Canadese vakbondslieden het écht belangrijk vonden om hun Amerikaanse collega’s een hart onder de riem te steken: “Luchtverkeersleider zijn is een stressvolle job. Ze moeten de hele tijd 100 procent juist zijn. Die mensen zouden niet mogen werken met de extra stress van hoe ze hun rekeningen zullen betalen.” Hij beweert verder nog dat één Canadese weldoener maar liefst 500 dollar stortte aan het pizzaproject.

Ron Singer, de media manager van Nav Canada, zegt dat Canadese en Amerikaanse luchtverkeersleiders “dagelijks met elkaar communiceren” en dat er “automatisch een band is”.

(Nu de democraat Nancy Pelosi voorzitster van het Huis in de VS is, gaat Trump het erg lastig krijgen.)

Gesponsorde artikelen