‘Cards Against Humanity’ koopt grensland zodat Trump zijn muur niet kan bouwen

‘Cards Against Humanity’ koopt grensland zodat Trump zijn muur niet kan bouwen

Het bedrijf achter het brutale kaartspel ‘Cards Against Humanity’ heeft een politiek statement gemaakt en een stuk grond gekocht op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Daarmee willen ze het president Trump moeilijk maken om zijn beruchte grensmuur te bouwen.

Ken jij Cards Against Humanity al? Het kaartspel is simpel: er zijn zwarte kaartjes met een zinnetje en die moeten jij en je medespelers aanvullen met een wit kaartje waar ook een zinnetje op staat. Diegene met het meest barbaarse, obscene, brutaalste zinnetje, wint een punt. En zoals je al kan raden is het de bedoeling om op het einde van het spel het meeste punten te hebben verzameld. Het spel is niet voor teergevoelige zieltjes, maar is ge-wel-dig om te spelen, vraag maar aan Ellen DeGeneres die het spelletje af en toe speelt in haar talkshow.

Stunts

De makers van het kaartspel zitten ook niet verlegen om een stunt. Zo groeven ze een aantal jaar geleden een gat in de grond, streamden ze de graafwerken live op YouTube en vroegen ze geld aan de kijkers om verder te kunnen graven. Het gat dat werd gegraven had geen enkel doel. Geen enkel. De opbrengst van die stunt ging wel naar verschillende goede doelen.

Anders dan de stunt waarbij ze werkelijk ‘niets’ verkochten ter waarde van 5 dollar en de totale opbrengst van 71.000 dollar onder de collega’s verdeelden.

De muur van Trump

Nu is Cards Against Humanity terug met een nieuwe stunt. Het bedrijf verkocht voor 15 dollar per persoon “zes leuke verrassingen” onder de naam Cards Against Humanity Saves America en met de opbrengst van die stunt hebben ze een stuk land gekocht dat aan de grens Verenigde Staten-Mexico ligt, om zo de bouw van Trumps fameuze grensmuur tegen te kunnen houden.

De makers vermelden op hun website dat ze een advocatenkantoor onder de arm hebben genomen dat gespecialiseerd is in grond en domein om de bouw van Trumps muur moeilijk tot onmogelijk te maken “aangezien de bouw van een muur van 20 miljard dollar niets zal oplossen en het uiteindelijk toch de Amerikanen zullen zijn die ervoor zullen moeten opdraaien“.

Uitverkocht

De actie was een groot succes, want ondertussen staat er op de website van de spelmakers dat hun speciale kaartjes volledig uitverkocht zijn. Wij zijn benieuwd of hun grond ervoor zal zorgen dat Trumps muur er niet komt.

In hun eigen ‘nieuwsreportage’ leggen ze hun gedurfde actie uit:

Voor wie het spel ├ęcht niet kent, dit zijn een paar van de ‘beste’ combinaties:

Muzieksmaken kunnen verschillen

Een romantische date met de KKK

Wat heb je terug meegebracht uit Mexico?

Oeps …

Gesponsorde artikelen