Cast van nieuwe ‘Game of Thrones’-prequel bekend

Cast van nieuwe ‘Game of Thrones’-prequel bekend

Het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ loopt dit jaar op z’n einde, maar gelukkig komen scenaristen George R.R. Martin en Jane Goldman met een prequel op de proppen. Om ons geïnteresseerd te houden, is de gehele cast bekend gemaakt, net als de naam van de regisseur die de opnames voor zich zal nemen.

HBO stelt na het einde van het achtste seizoen van Game of Thrones een gloednieuwe prequel voor. Schrijver George R.R. Martin heeft met scenariste Jane Goldman gesleuteld aan een nieuwe verhaallijn. Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen van de huidige serie.

(Deze nieuwe beelden van Game of Thrones tonen hoe deze twee personages elkaar ontmoeten.)

2020?

Wanneer de reeks uitkomt, is nog niet geweten, maar HBO gokt op 2020. En ondertussen is de cast dus al bekend. De primeur ging naar het Amerikaanse nieuwskanaal Entertainment Weekly. Eerder raakte al bekend dat Naomi Watts en Josh Whitehouse de hoofdrollen zouden vertolken.

(Hier zijn de 28 series waar we naar uitkijken in 2019.)

De volledige cast van de Game of Thrones-prequel:

(Game of Thrones-regisseur David Nutter zei onlangs dat “de security bij seizoen 8 was zoals de Gestapo was”.)

SJ Clarkson

De pilot aflevering zal geregisseerd worden door SJ Clarkson. Zij stond onder andere aan het roer bij de opnames van Jessica Jones, The Defenders, Orange Is the New Black, Dexter en Bates Motel.

(Game of Thrones lanceerde pas nog een nieuwe Monopoly met één hilarische extra feature.)

Wat is de plot van de Game of Thrones-prequel?

We zouden in de Age of Heroes een eerste clash van mensen met White Walkers te zien krijgen, en zelfs hoe de White Walkers tot stand gekomen zijn. Andere geruchten zeggen dat de prequel ook enkele ontstellende geheimen uit de stamboom van de Starks naar boven zal doen komen. In elk geval ziet het er naar uit dat er nog voldoende verhalen te vertellen vallen.

Game of Thrones is zo goed als klaar: deze ‘doden’ kwamen terug voor een reünie!

Game of Thrones is één van de populairst series ter wereld, die regelmatig illegale downloadrecords breekt én kijkcijferrecords aan zijn laars lapt. Nu we naar het laatste seizoen racen, dat maar zes afleveringen zal duren, is HBO uiteraard op zoek naar vervanging voor zijn paradepaardje. Gelukkig had Game of Thrones (of A Song of Ice and Fire, zoals de boekenreeks eigenlijk heet)-schrijver George R.R. Martin maar liefst vijf prequelideeën in zijn mouw zitten. Enkele daarvan worden nu ontwikkeld.

Hilarisch: de ‘eerlijke trailer’ van Game of Thrones, voor wie niet meer mee is.

A Song of Ice and Fire

Deze prequel zou alvast niet op het kleine scherm te zien zijn tot een jaar na de release van het laatste seizoen van Game of Thrones. Voor wie de boeken van George R. R. Martin leest en nog steeds op dát einde zit te wachten, zijn de prequels op tv eerder een bron van frustratie dan van blijdschap.

Het laatste boek, A Dance With Dragons, dateert namelijk al van 2011. Martin heeft nog twee boeken beloofd, maar met meer televisie-opdrachten ertussen, lijkt de kans op een snelle release van die kleppers, steeds onwaarschijnlijker. Winter is coming, maar The Winds of Winter, het volgende boek, laat nog even op zich wachten.

Dit zijn de eerste beelden van het laatste seizoen van Game of Thrones!

Gesponsorde artikelen