Left Right
scrollTop top

Catalaan Piqué is voorstander van het referendum, maar dat komt hem duur te staan op training … 


Catalaan Piqué is voorstander van het referendum, maar dat komt hem duur te staan op training … 

Supporters van de Spaanse nationale voetbalploeg kunnen het niet verkroppen dat Gerard Piqué zich voorstander toont van het referendum in Catalonië en scheldden de sterspeler op training uit. De scheldpartijen werden zo erg dat de training vroegtijdig moest stopgezet worden.

Gerard Piqué is geboren en getogen in Barcelona, de hoofdstad van het Spaanse Catalonië. Sinds 2011 speelt hij voor de nationale ploeg van Spanje en met die ploeg won hij het WK in 2010 en het EK in 2012. Piqué speelde al 91 interlands voor Spanje, maar nu Spanje op zijn grondvesten davert door het referendum dat afgelopen weekend in Catalonië plaatsvond, zet hij zijn carrière als international op de helling. Hij liet weten dat hijzelf nog steeds Spaanse international kan zijn wat hem betreft, maar dat hij een stap wil opzijzetten als mensen uit het bestuur of medespelers vinden dat zijn mening niet strookt met spelen voor de nationale ploeg.

Geëmotioneerd

Piqué wou aanvankelijk de wedstrijd tegen Las Palmas zondag niet spelen als statement tegen het politiegeweld in Catalonië, maar FC Barcelona besloot om de wedstrijd toch te spelen, maar achter gesloten deuren. Achteraf werd Piqué geïnterviewd over het referendum en het politiegeweld. De speler was zichtbaar geëmotioneerd toen hij zich uitsprak als voorstander van democratie en Catalaan in hart en nieren.

Training vroegtijdig gestopt

Maar zijn liefde voor Catalonië wordt hem niet in dank afgenomen door Spaanse voetbalsupporters. Het gebeurt wel vaker dat Piqué wordt uitgejouwd door voetbalsupporters, maar afgelopen maandag liepen de scheldpartijen echter de spuigaten uit na het referendum waar Catalanen massaal stemden voor onafhankelijkheid.

Tijdens de training werd Piqué uitgescholden en uitgejouwd door supporters. “Piqué, klootzak, uit de selectie jij, Spanje is jouw natie” zijn maar een paar van de slogans die Piqué moest aanhoren. Er was ook even een spandoek te zien waarop stond “Ik wil niet dat je zelf opstapt, ik wil dat je eruit wordt gezet, je bent om van te kotsen”, maar dat werd door de Spaanse politie verwijderd.

De gemoederen raakten zo verhit dat de ploeg zich genoodzaakt zag om de training na 23 minuten te staken. De Spanjaarden bereiden zich voor op hun oefenwedstrijden voor het WK in 2018.

Supporters jouwen Piqué bij de start van de training uit

Na 23 minuten verlaten de spelers het veld weer


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489