Catalaanse ondernemers zijn politieke spelletjes kotsbeu

Catalaanse ondernemers zijn politieke spelletjes kotsbeu

De Catalaanse werkgevers vragen de separatistische partijen – die 48% van de stemmen haalden, maar 70 van de 135 zetels –  om dringend een regering te vormen. Dat is nodig, want hoewel de lokale Generalitat de Catalunya in haar laatste rapport weinig interesse toont voor de impact van het onafhankelijkheidsproces op het bedrijfsleven, geeft ze toe dat sinds 1 oktober ruim 2.536 bedrijven Catalonië hebben verlaten en dat er daar nog elke week 20 bijkomen. 

Joaquim Gay de Montellà, de voorzitter van de vereniging voor werkgevers Fomento is het beu dat er politieke spelletjes gespeeld worden, zij saboteren namelijk de economie en de ondernemingen. Miquel Valls, de voorzitter van de Kamer van Koophandel in Barcelona geeft hem daar gelijk in.

Fomento vraagt de politieke partijen in de deelstaat zo snel mogelijk een stabiele en legale regering op te richten om zo investeringen vrij te krijgen die al maanden door de politieke instabiliteit geblokkeerd zijn. Ze steken echter zeker niet de schuld op enkel de Catalaanse

Mobile World Congress (MWC) wil politieke duidelijkheid

Deze twee kampen sloegen alarm enkele dagen voor het openen van het MWC (Mobile World Congress), het grootste evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Barcelona vanaf 26 februari. Dit congres is zowel een van de grootste tentoonstellingen ter wereld over mobiele industrie als een samenloop van de top van de mobiele operatoren, verkopers en contentproducenten.

Of dit evenement in 2018 ook nog zal plaatsvinden, wil de GSMA, de organisator van het MWC nog niet zeggen, ondanks het feit dat het contract tot 2032 loopt. Indien het evenement geschrapt wordt zal Barcelona 450 miljoen euro aan inkomsten verliezen.


Gesponsorde artikelen