Celebrations komt met tijdelijke speciale editie zonder Bounty’s

Weinig zoetigheden zijn zo omstreden als Bounty’s. Ondanks enkele diehardfans blijven de chocolaatjes met kokosvulling in een doos Celebrations meestal als laatste over. Daarom besluit moederbedrijf Mars nu om in het Verenigd Koninkrijk tijdelijk een editie zonder Bounty’s op de markt te brengen. Mogelijk komen de Bountyloze Celebrations later ook naar andere landen.

Acht verschillende soort chocolaatjes zitten er normaal gezien in een doos Celebrations. Naast de bekende Mars, Snickers, Twix, Milky Way, Maltesers en Bounty zijn er de Galaxy en Galaxy Caramel. Iedereen vindt daardoor normaal gezien wel zijn iets naar zijn smaak, maar toch is er volgens velen een duidelijke “meest gehate Celebration”.

Het gaat hierbij om de naar kokos smakende Bountyreep. Daar speelt moederbedrijf Mars Wrigley regelmatig op in. Zo kwam het vorig jaar met een actie waarbij je de overgebleven eenzame Bounty’s in bepaalde winkels in het Verenigd Koninkrijk kon gaan inruilen voor kleine Maltesers.

No Bounty Celebrations

Deze keer pakt het bedrijf het anders aan. Op zijn website en via sociale media laat Mars Wrigley namelijk weten dat het vanaf 8 november 2022 bij wijze van proefproject Celebrations zonder Bounty’s op de markt brengt. Volgens het persbericht blijkt uit onderzoek dat 39 procent van de Britten voorstander is van zo’n Bountyloze doos.

Voorlopig zullen de ‘No Bounty Celebrations’ enkel in een select aantal Britse Tesco-supermarkten te koop zijn tot en met 18 december 2022. “Je weet niet wat je hebt tot je het mist”, zegt Emily Owen van Mars Wrigley. “Er bestaat dus een kans dat de Bounty’s na de proefperiode terugkeren.”

Duurste chocolaatje?

Voorstanders van Bounty’s wijzen er op sociale media op dat de chocolaatjes populairder zijn dan Mars Wrigley laat uitschijnen. Ze halen daarbij een ouder onderzoek van YouGov aan. Volgens hen zijn er financiële redenen voor deze beslissing. Bounty’s zouden door de schaarste aan bepaalde ingrediënten op dit moment namelijk de duurste van de acht chocolaatjes zijn om te maken.

Meer
Lees meer...