‘Celebrity MasterChef’: Chefs wagen zich aan perfecte steak tartaar tijdens masterclass

Na een uitdagende uitstap naar zoete gerechten, keren de chefs van Celebrity MasterChef deze week terug naar de normale keuken. Althans dat denken de chefs tot ze te horen krijgen dat er een masterclass van een sterrenchef op hen staat te wachten. Na die masterclass moeten ze zich zelf wagen aan het klaarmaken van de perfecte steak tartaar.

Vorige week namen we afscheid van Bent Van Looy. Hij was al de vierde afvaller na influencer Sarah Puttemans, komiek William Boeva en regisseur Charlie Dewulf.

Deze week zullen we opnieuw afscheid moeten nemen van minstens één kandidaat. Of dat vanavond al het geval is of niet, is niet bekend. Maar om teleurstelling te vermijden, letten de chefs best goed op tijdens de masterclass van sterrenchef Tim Boury.

Drie sterren

Deze week krijgen de zes overgebleven chefs wel een speciale masterclass. Het gaat namelijk om een follow the chef-versie. Daarbij mogen de chefs tijdens de workshop van Tim Boury, de echtgenoot van jurylid Inge Waeles, zelf al aan het werk gaan. Maar het gaat niet om zomaar een gerecht, het gaat om een driesterrengerecht.

Het gaat dus om een workshop waarbij de overblijvers meteen hun kwaliteiten moeten tonen. De steak tartaar moet à la minute bereid worden en daarbij mogen de chefs dus niet achterop geraken. Degene die de jury het meest kan overtuigen, maakt namelijk kans op een immuniteitspin. “Op het einde willen wij zes gerechten zien die qua smaak en presentatie op hetzelfde driesterrenniveau zitten”, klinkt het bij Nick Bril.

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...