‘Celebrity MasterChef’ gaat van vis naar vlees in tweede aflevering van deze week

Het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef is volop aan de gang. Met twee afleveringen per week zorgt het natuurlijk ook dat alles goed vooruit gaat. In de tweede aflevering van de week zien we hoe de kandidaten verse vis inruilen voor een vers stuk vlees. Daarbij krijgen ze uitleg van een van de bekendste slagers van het land.

In Celebrity MasterChef Vlaanderen nemen tien bekende kandidaten het tegen elkaar op in een spannende kookstrijd. Vorige week zagen we met Sarah Puttemans al één kandidaat vertrekken en ook in de aflevering van maandag moesten we al van een kandidaat afscheid nemen. Dat werd na de visproef en de eliminatieproef William Boeva. Ook vandaag zal er opnieuw een chef afvallen.

Vers vlees

Ook vandaag krijgen de overgebleven chefs een heftige opdracht. In het begin van de week mochten ze met verse vis werken, maar deze keer is het aan het vers vlees. En daarbij hoort ook meteen een korte masterclass. Die komt deze aflevering niet van jurylid Nick Bril, maar wel van slager Dierendonck. Van hem krijgen de chefs te zien hoe je een varken van kop tot teen moet versnijden.

Dat zorgt bij de chefs alvast voor een kleine shock, want voor velen is het de eerste keer dat ze zoiets in het echt zien. “Die ingewanden die daar gewoon hangen, ik vind dat echt heel vies”, vertelt regisseur Charlie De Wulf. Acteur Wim Willaert vindt het dan weer indrukwekkend. “Wat een métier, die weet elk beentje zitten”, klinkt het. Daarnaast deelt de slager ook nog mee dat je van één varken ongeveer 250 mensen kan laten eten.

Bekijk de teaser van Celebrity MasterChef hier:

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...