‘Celebrity MasterChef’: Wim kiest voor een wel heel opvallend ingrediënt

Dat Wim Willaert in meestal meer op zijn gevoel dan volledig doordacht te werk gaat in Celebrity MasterChef is al langer duidelijk. Dat zorgt er vanavond voor dat hij hennepkruiden toevoegt aan zijn curry. Zal het geheime ingrediënt de jury kunnen overtuigen, of nemen we afscheid van Wim?

Het wordt steeds spannender in Celebrity MasterChef. Van de tien kandidaten die aan de wedstrijd begonnen, blijven er nu nog maar vijf over. Na influencer Sarah Puttemans, komiek William Boeva, regisseur Charlie Dewulf en muzikant Bent Van Looy, werd presentatrice Cath Luyten de vijfde afvaller.

Na onder andere een visgerecht, een vleesgerecht, een gerecht met de Airfryer, een dessert, een driesterrengerecht, een croque en een soep krijgen Hakim Chatar, Lynn Van den Broeck, Linde Merckpoel, Wim Willaert en Boris Devis in de aflevering van maandagavond een nieuwe opdracht voorgeschoteld. The Queen of Curry Pavan Bajwa van het populaire restaurant Mission Masala uit Gent komt hen namelijk een MasterClass geven waarna ze zelf een authentieke curry moeten maken.

Hennepkruiden

Tijdens het koken merkt jurylid Inge Waeles bij Wim Willaert ineens een potje hennepkruiden, waarna ze hem aan de tand voelt. “Ik heb er een klein beetje van in gedaan, maar ik heb er niet eens van geproefd”, legt Wim uit. “Ik voel mij soms een beetje als een heks die dingen toevoegt aan haar papje.”

Pavan Bajwa merkt op dat alle ingrediënten toegelaten zijn in een curry, zolang ze nut hebben. “Maar ik hou je van creativiteit”, klinkt het.

Bekijk hier het fragment uit Celebrity MasterChef:

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...